Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Корисні властивості алое для вашого організму

Корисні властивості алое для вашого організму
24 Сер 2019 07:15 | Новини України

Коли і як застосовувати цю рослину?

Лікування та профілактика захворювань шкіри
Алое дуже ефективне при різних захворюваннях шкіри. У таких випадках його сік приймають всередину по одній чайній ложці перед їдою тричі на день. Крім того, кашка з алое використовується в якості мазі на уражені ділянки шкіри при фурункулах, карбункулах, гнійниках, заїдах, укусах комах, сонячних опіках.

Алое також дуже часто використовують для приготування косметичних лосьйонів, кремів і тоніків. Однак, найкращим засобом для твоєї шкіри буде свіжовичавлений сік алое. Він допомагає боротися зі зморшками, зволожує шкіру, знімає роздратування, прибирає синці під очима.

Для краси і здоров’я волосся
Алое живить волосся і покращує його ріст і структуру. Для цієї мети застосовують маски з вмістом алое.

Потрібно: взяти і змішати 1 ст. л. свіжого соку алое, 1 ст.л. меду, пів ч.л. часникового соку, 2 ст.л. настою з листя лопуха і 1 ст.л. мигдалевого або оливкового масла. 1 ч.л. соку алое, 1 ч.л. касторової олії, 1 сирий яєчний жовток змішати і нанести на волосся на 30-40 хвилин.

Для покращення імунітету
У народних рецептах алое також використовується для підвищення тонусу організму і для профілактики застуд і боротьби з інфекціями, а також для хорошого кровообігу та підтримання серцевої діяльності. З цією метою застосовують настій. Для його приготування потрібно брати рослину, якій більше двох років і яку спеціально не поливають впродовж двох тижнів. Потрібно взяти листя з середньої або нижньої частини алое, промити їх, загорнути в пергамент і пров’ялити два тижні (температура не вище 8 градусів). Після цього листя подрібнюють і заливають гарячою водою в пропорції 1:3. Алое повинне настоятися 1,5 години, після чого цей настій можна приймати по 1 ст.л. тричі на день.

Оставить комментарий

avatar
250