Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Марина Порошенко презентувала перший на Івано-Франківщині мобільний Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами

Марина Порошенко презентувала перший на Івано-Франківщині мобільний Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами
1 Бер 2019 20:45 | Новини України

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Івано-Франківську область із робочою поїздкою. У Коломиї Перша леді ознайомилася з роботою спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Т. Г. Шевченка, яка має понад столітню історію.

Цього дня в навчальному закладі було відкрито Медіатеку та Ресурсну кімнату, які створені в рамках всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Ці спеціалізовані простори дають можливість дітям з особливими освітніми потребами отримувати психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, вчитися, розвивати соціально-побутові навички та проводити дозвілля з друзями.

За словами Марини Порошенко, Івано-Франківщина долучилася до проекту в листопаді 2018 року. «Наразі в області інклюзивне навчання організоване для 414 дітей з особливими освітніми потребами у 238 закладах загальної середньої освіти. Це майже на 50% більше, порівняно з попереднім навчальним роком. Також сьогодні в регіоні працює 20 сучасних Інклюзивно-ресурсних центрів, які прийшли на заміну застарілій системі психолого-медико-педагогічних консультацій», – сказала дружина Президента.

Оставить комментарий

avatar
250