Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

РОБОТИ ПОКРОВЧАНОК ПЕРЕМОГЛИ У КОНКУРСІ «Я МАЮ ПРАВО НА ЖИТТЯ»

РОБОТИ ПОКРОВЧАНОК ПЕРЕМОГЛИ У КОНКУРСІ «Я МАЮ ПРАВО НА ЖИТТЯ»
3 Лис 2023 17:07 | Новини Покрова
З-понад двох тисяч конкурсних робіт, що надійшли до Навчально-наукового інституту права та політології УДУ ім. М. П. Драгоманова, було відібрано 100 переможних, серед них картини Анастасії Лободи та Карини Нечипоренко, учениць Школи мистецтв, викладачів Тетяни Дмитрук та Тетяни Думчикової.
Конкурс есе та малюнків «Я маю право на життя» став справжньою подією, бо відкрив імена талановитих дітей, їхнє нестримне прагнення бачити свою рідну країну вільною та щасливою. Він був організований Навчально-науковим інститутом права та політології УДУ ім. М. П. Драгоманова, основною метою стало привернути увагу до порушення прав українських дітей та молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії, сповідування демократичних принципів – європейських цінностей.
Конкурс тривав з травня по червень за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, охопив учасників з усіх куточків України. Журі з числа викладачів університету, представників Міністерства освіти і культури, Міністерства молоді та спорту, Міністерства культури та інформаційної політики розглянули близько двох тисяч робіт, з яких відібрали лише сто. У номінації “Есе” 21 учень отримав третє місце, дев’ять – друге, четверо – перше. У номінації “Малюнки” 14 учасників здобули третє місце, 11 – друге, семеро – перше.
Серед переможців – покровчанки, талановиті вихованки Школи мистецтв, які посіли треті місця.
Роботи дівчаток увійшли до альманаху конкурсу, в них – пережите за понад півтора року війни. Картини вражають своєю символікою, де біль і, разом з тим, віра й надія у завтрашній день – нашу Перемогу.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250