Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ВІТАННЯ СОЛДАТАМ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ

ВІТАННЯ СОЛДАТАМ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ
7 Лют 2022 12:21 | Новини Покрова
У День звільнення Покрова від нацистських загарбників, особливі слова привітань адресували ветеранам, останнім учасникам бойових дій. Четвертого лютого їх вітали зі святом, передаючи слова безмежної подяки від міського голови Олександра Шаповала.
Василь Іванович Мороз, Михайло Федорович Сілін, Павло Єфремович Мігулін – герої війни, яку пізнали ще зовсім юними. Вони були саме тими солдатами, хто увійшов до останнього призову, зміг вистояти та зустріти Перемогу.
Василь Іванович Мороз, воїн 261 запасного стрілецького полку, 61 стрілецької дивізії, захищав рідні П’ятихатки у винищувальному батальйоні, а з 42-го ішов дорогами війни, дивом вцілів у її коліщатах. Звільняв Румунію, Угорщину, солдатський шлях завершив водієм мінометної бригади у Болгарії.
Михайло Федорович Сілін, мінометник 353 стрілецької дивізії Другого Українського фронту, брав участь у боях за звільнення України, Одеси. Війна закинула його до флоту, спецвійськ, що дислокувалися в Ірані, 13 років після перемоги він віддав армії.
Павло Єфремович Мігулін. Його молодість обпалена війною, він пройшов її суворими дорогами, служив у артилерії, дійшов до Берліна.
Сьогодні їм вже за дев’яносто, сивочолим героям. А їхнє життя вписане в історію країни.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250