Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Територіальний центр  продовжує розширювати базові соціальні  послуги

Територіальний центр  продовжує розширювати базові соціальні  послуги
1 Лют 2022 15:32 | Новини Покрова

Основним ресурсом громади є мешканці. На різних життєвих етапах вони можуть потребувати професійної соціальної підтримки. Особливо її потребують люди, які мають складні життєві обставини, інвалідність, одиноку старість. Аби допомога їм була максимально дієвою, у громаді значно розширюють та урізноманітнюють базові соціальні послуги та їхню доступність. Нині нові Державні стандарти, в рамках реформування системи соціального захисту в Україні активно впроваджуються в роботі міського територіального центру.

За словами директора установи Наталії Даниленко, це полягає в удосконаленні організації надання соціальних послуг, вивченні потреб жителів міської громади в соціальних послугах, спираючись на індивідуальні замовлення, здійснення щомісячного моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг.

Практика територіального центру засвідчує, що впроваджені в роботу інноваційні форми соціальної роботи є ефективними та дозволяють надавати комплексні соціальні послуги у найкоротші терміни на мультимедійних засадах.

Серед таких – служба кризового обслуговування за сигнальними картками, що дозволяє оперативно вирішувати кризові ситуації, в які потрапляють деякі громадяни міста.

В дії – мультидисциплінарна команда, яка забезпечує надання комплексу соціальних послуг, які базуються на принципах адресності та індивідуального підходу. Важливими є співпраця з соціальними партнерами, волонтерська діяльність, ефективним є проєкт “Активне довголіття” та інші.

Різноманітні соціальні послуги громадянам міської територіальної громади надаються як у приміщенні установи, так і вдома.

Наразі велика увага приділяється забезпечення приміщення терцентру безбар’єрності, створенню санітарно-гігієнічних умов для осіб з обмеженими можливостями.

Постійно удосконалюють свою професійну компетентність працівники територіального центру. Набуті знання допомагають їм підвищувати ефективність та якість надання соціальних послуг, впроваджувати нові соціальні технології та форми роботи, використовувати нові методи визначення потреб громадян.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250