Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ТОЧНИЙ ДІАГНОЗ-УСПІШНЕ ЛІКУВАННЯ

ТОЧНИЙ ДІАГНОЗ-УСПІШНЕ ЛІКУВАННЯ
18 Січ 2022 14:48 | Новини Покрова
Вирішальне значення для успішного лікування хвороби має правильна діагностика. Серед найдосконаліших методів діагностики є комп’ютерна томографія.
Для обслуговування населення громади, передусім для надання ургентної діагностики, сучасний томограф із жовтня працює у приймальному відділенні ЦМЛ, реконструйованому в рамках Програми Президента “Велике будівництво”.
Застосовуючи дороговартісне обладнання, у Центральній міській лікарні роблять усе, аби освоїти його належним чином і використовувати якомога ефективніше.
– Після встановлення комп’ютерного томографа, для медперсоналу було організовано відповідні навчання. Його пройшли усі медсестри, які нині володіють технікою роботи з томографом.
Наступним триденним етапом курсів стало навчання проведення КТ з контрастуванням, – розповідає заступниця директора ЦМЛ з медичної частини Тетяна Конорєзова. За словами лікаря, такий вид дослідження дуже цінний в плані діагностики. З контрастом набагато чіткіше й інформативніше можна побачити пухлини, порушення мозкового кровообігу, метастази, різноманітні патології внутрішніх органів і т.д. Все через те, що комп’ютерний томограф робить знімки в усіх видимих проекціях.
Як проводити дослідження з безпечним внутрішньовенним контрастуванням, налаштовувати параметри КТ медиків навчає представник виробника апаратури – врач-рентгенолог, клінічний аплікаційний спеціаліст Михайло Нерубайський.
Фахівець вже вдруге проводить заняття в Покрові й відзначає вмотивованість адміністрації медичного закладу, якісний підхід до організації процесу. Схвально відгукується про групу, яку навчає. Бачить в них потенціал та бажання удосконалюватися.
До наступної серії занять, вони самостійно удосконалюватимуть практичні навички.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250