Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МІСЬКИЙ МУЗЕЙ РОЗШИРЮЄ ОСВІТНІ КОРДОНИ

МІСЬКИЙ МУЗЕЙ РОЗШИРЮЄ ОСВІТНІ КОРДОНИ
13 Гру 2021 11:56 | Новини Покрова
Покров неможливо уявити без закладу, де зберігається історія міста. Але крім постійної краєзнавчої роботи тут триває культурно-освітня діяльність. Музейники підвищують свій фаховий рівень, діляться досвідом з колегами, знайомлячи з минувшиною нашого козацького краю.
Одним з останніх професійних навчальних зустрічей стала участь у міжнародній науково-практичній zoom-конференції «Музейна педагогіка в науковій освіті». Ії ініціаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури та інформаційної політики України , ”Мала Академія наук України” та ще декілька вищих наукових установ України разом із закордонними партнерами.
Для обговорення було висунуто сім провідних напрямків, серед яких – «Культурно-освітня діяльність як один із методів музейної педагогіки». Присутні ділилися напрацюваннями, серед інших – Лідія Ткачук, президент Ради Директорів Українського Національного Музею в Чикаго. Загальну увагу було прикуто до доповіді з даного напрямку екскурсовода міського музею Людмили Карандєй. Людмила Миколаївна дипломований історик, багато років досліджує минуле нашого краю, нею зібрані унікальні документи, зокрема, козацької доби, свідчення Голодоморів, окупації Другої світової. Учасникам конференції вона представила розгорнуту роботу, в основу якої лягли методичні розробки музею, досвід останніх років із збереження історичної пам’яті, забезпечення спадковості культурно-історичного розвитку. Задля цього у закладі впроваджуються сучасні напрямки, аби заклад був цікавим містянам, спонукав до вивчення історії.
– Культурна спадщина – дуже важливе питання в музейній роботі, адже вона включає продукти духовної і матеріальної діяльності людей, які є еталонами, зразками, способами самореалізації особистості в світі. Дуже важливо передати молодому поколінню все те, з чим пов’язана історія рідного краю. В нашій місцевості протягом багатьох століть відбувалися різноманітні історичні події. І про це ми розповідаємо разом із моїми колегами, презентуючи людям нашу роботу. Радує, що в цьому нас підтримує міський голова Олександр Шаповал, його команда, які допомагають впроваджувати дуже важливі проекти, – говорить Людмила Карандєй.
Сьогодні у музеї Покрова активно використовують усі форми роботи, аби залучити містян до співпраці, до дослідження минулого свого краю. Це і лекторії, пішохідні та автобусні екскурсії, онлайн-презентації, майстер-класи, екскурсії-квести, театралізовані екскурсії та багато іншого. Колектив співпрацює з закладами і установами, поповнюючи свої фонди. Це дозволяє музею, його фахівцям – Тетяні Подольчак, Людмилі Карандєй, Тамарі Алілуєнко, збагачувати заклад новими експозиціями. Про це говорили і учасники міжнародної конференції, наголошуючи, що музей Покрова відомий далеко за межами Дніпропетровщини.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250