Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В інноваційне майбутнє разом із “Start Junior”

В інноваційне майбутнє разом із “Start Junior”
13 Чер 2019 12:05 | Новини Покрова

Найсміливіші ідеї, які нещодавно здавалися науковою фантастикою, зовсім скоро можуть стати реальністю. Із відкриттям у місті Школи робототехніки “Start Junior”, у юних покровчан значно зросли шанси стати причетним до наукового прогресу.

Результати першого навчального року вже показали, що школа, відкрита як відділення БТДЮ, здатна не лише якісно адаптувати дітей до сучасних інформаційних технологій, а й дати старт у престижну та затребувану професію.

110 дітей у чотирьох вікових групах вивчають комплекс предметів: електроніку, ардуіно, 3D-графіку та основи програмування. Є підготовча група, де базові знання на базі СЗШ №9 отримують першокласники. Навчальні приміщення школи обладнані усім необхідним. Теоретичні знання слухачі отримають у сучасному класі зі зручними мобільними робочими місцями, оснащеними ноутбуками. Під час заняття дитина може у будь-який час зробити паузу, для чого передбачено ігровий куточок.

У майстерні робототехніки- початківці користуються паяльними станціями, лазерним станком, 3D-принтером та іншим необхідним обладнанням. Просто про складне розповідають троє викладачів, які пройшли освітній курс і володіють сучасними дисциплінами. З новим навчальним роком кількість слухачів зросте, і в школі відкрита вакансія викладача з електроніки та програмування.

Пройшов лише рік, а діти, під пильним оком наставників, вже можуть змоделювати власного робота, роздрукувати його на 3D- принтері та “навчити” виконувати будь-які дії за допомогою програмування.

З візуального програмування Scratch, яке розроблене для того, аби дітям дати основні поняття в програмуванні, старші учні вже перейшли на мову програмування С++. А це вже повноцінна мова, яка використовується у всьому світі та, в комплексі зі знаннями з робототехніки, дає можливість створювати неймовірні речі.

Про рівень здобутих знань, які підтверджені участю в конкурсах та олімпіадах, розповідає куратор Наталія Гриценко.

«Робототрафік 2019» – таким був перший серйозний конкурс. Дебют був успішним, і проект-пропозиція Владислава Гріня (освітлення автошляхів спеціальними турбінами, які працюють за рахунок повітряних потоків від автомобілів) був визнаний найкращим.

Впевнену перемогу з напрямку програмування Владислав отримав і на відкритому обласному фестивалі освітньої робототехніки “Роботи на сторожі людства”, де було 40 команд з усієї України.
Друге місце в обласному конкурсі з комп’ютерної графіки та анімації здобула Кіра Коняхіна.
В обласному конкурсі інформаційних технологій “Комп’ютерна перлинка” вихованці Школи робототехніки Яна Коновалова, Ігор Яровий та Денис Сичов посіли треті місця.

Грамотами за високу якість виконаних робіт, представлених на обласній виставці науково-технічної творчості за напрямком макетування, отримали роботи Микити Баландіна, Іллі Короб’євського, Дмитра Золотарьова та Микити Бухаленка, проект якого ще й визнано одним із кращих.

Так, школа дає дітям можливість долучитися до високих технологій та розвивати політ інженерної думки.

Світ змінюється дуже швидко, і впровадження робототехніки в освітній процес вже стає необхідністю. Наші діти вже зараз можуть розвиватися у професіях, за якими майбутнє, і це — головне.

З початком канікул у дітей є можливість відвідувати Літню школу. Днями там відбулася олімпіада з офісного програмування. Інтелектуальні заняття в школі поєднують зі спортом та розвагами. Дітям пропонують квести, змагання роботів та квадрокоптерів, конкурс відеопроектів, турнір з кіберспорту, туризм, заняття спортом.

У серпні Школа робототехніки запрошує усіх охочих віком від 10 до 18 років на курси з офісного програмування, які триватимуть з 5 по 22 серпня. Реєстрація триває до 15 червня. Це гарна нагода протестувати здібності та якості, які потрібні для реалізації в ІТ-галузі.
Ці курси, як і основне навчання, у Школі робототехніки для юних покровчан є безкоштовним.

Оставить комментарий

avatar
250