Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ПРОЄКТУ “ДИВОМАНДРИ. УКРАЇНА – ЛЕГЕНД ТА МІФІВ КРАЇНА”

ПОКРОВЧАНИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ПРОЄКТУ “ДИВОМАНДРИ. УКРАЇНА – ЛЕГЕНД ТА МІФІВ КРАЇНА”
8 Лис 2021 15:10 | Новини Покрова
Творча команда вихованців та педагогів навчально-виховного об’єднання долучилася до створення першої інтерактивної карти українських легенд та міфів.
Всеукраїнський проєкт “Дивомандри. Україна – легенд та міфів країна” збирає найцікавіші історії, щоби розповісти про них кожному маленькому українцю у форматі мультфільмів.
Проєкт створено до 30-ї річниці Незалежності України, щоб познайомити дітей та дорослих з неймовірною культурною спадщиною нашої країни – українською міфологією, розповідаючи про відомі й невідомі легенди та унікальних героїв. Славетні герої, які з’являються у розповідях, постають у ймовірних образах та за цікавих обставин, потрапляючи у пригоди, які зараз вкарбовані у міфологію та історичні пам’ятки України.
У межах конкурсу в описі та ілюстраціях слід було представити міф або легенду рідного краю, де проживаєш.
Учні четвертих, п’ятих і шостих класів та їх наставники – Олена Клокова, Тетяна Кирпа, Лариса Ігнатенко, Тетяна Перепелка, Любов Черевченко представили на розгляд конкурсного журі цікаві роботи – легенди про Івана Сірка та річку Чортомлик й історії про пам’ятні та історичні місця рідного краю. На основі цих творчих доробків були створені анімаційні стрічки.
Представлені роботи отримали схвальні відгуки суддійства! За участь у Всеукраїнському конкурсі та вагомий внесок у збереження та поширення культурного спадку нації серед школярів та народу України, учні та педагоги НВО відзначені дипломами!
За допомоги участі команд з різних куточків України сформовано першу інтерактивну мапу легенд та міфів України.
Інтерактивну мапу можна подивитися за посиланням (легенда про Івана Сірка та річку Чортомлик): https://dyvomandry.com.ua/…/legenda-pro-ivana-sirka-j…/
Наша країна має багаті культурні надбання, про які варто знати та розповідати підростаючому поколінню. “Дивомандри” – гарна ідея та цікавий формат, аби залучити самих дітей до збереження та відтворення українського фольклору та історичної спадщини!
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250