Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ДОСВІД МУЗЕЙНИКІВ ПОКРОВА ПРЕДСТАВЛЕНО ВСІЙ УКРАЇНІ

ДОСВІД МУЗЕЙНИКІВ ПОКРОВА ПРЕДСТАВЛЕНО ВСІЙ УКРАЇНІ
28 Вер 2021 12:29 | Новини Покрова
Заклад постійно вдосконалює форми роботи, веде пошукову й краєзнавчу діяльність. Музей є центром збереження історії Покрова, шанованим серед покровчан.
Міський народний історико-краєзнавчий музей ім.Миколи Занудька по праву вважають головною скарбницею Покрова, бо тут зберігається найцінніше – історія міста й краю. За останні роки заклад кардинально змінив принципи своєї роботи і не зупиняється у цьому процесі.
-Ми прагнемо, аби музей працював у тісному зв’язку з містянами, щоб людям було цікаво приходити до закладу. Така співпраця дозволяє залучати покровчан до краєзнавчої роботи, знаходити свідків історичних подій. Цьому сприяють ті зміни, які відбулися у музеї. Ми вдячні міському голові Олександру Шаповалу, який завжди з нами на зв’язку, його команді, за підтримки яких заклад розвивається, впроваджує дуже важливі проєкти, – наголошує директор Тетяна Подольчак.
Сьогодні музей – заклад, де мультимедійність, інтерактивність взяті за основу роботи. Це дозволяє успішно працювати за умов карантину та інших викликів. Як саме зробити так, щоб музей був сучасним і цікавим, Тетяна Подольчак розповіла під час засідання круглого столу «Музейна педагогіка в умовах пандемії СОVID -19», яка проходила на платформі ZOOM, поділившись напрацюваннями фахівців Покрова.
Організатори форуму, Національна академія педагогічних наук України, Національна академія мистецтв України, Національний центр «Мала академія наук України» поставили за мету обговорити проблеми музейної діяльності та викликів, що постали в період пандемії COVID-19. До виступів було зареєстровано 69 учасників з усіх областей України, котрі обмінювалися досвідом, дієвими практиками музейної педагогіки в контексті онлайн-навчання, створення віртуальних просторів. Досвід Покрова увійшов до видання «Музейна педагогіка в умовах пандемії СОVID -19», який буде представлено широкому загалу.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250