Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чарівні клавіші для «сонячної» дівчинки. У Покрові пройшов сольний концерт особливої піаністки.

Чарівні клавіші для «сонячної» дівчинки. У Покрові пройшов сольний концерт особливої піаністки.
25 Бер 2021 07:06 | Новини Покрова

Напередодні Міжнародного дня «дітей Сонця» у Покрові відбувся перший сольний концерт «сонячної» піаністки Лізи Халявченко. Ця подія унікальна не лише для нашого міста, а й для всієї України, як і сама Ліза, її талант і досягнення. Нині вона є орієнтиром і надією для тисяч українських сімей, де народжуються діти, які мають третю додаткову копію 21-ї хромосоми.
Крім власної наполегливості та працьовитості, своїм успіхам Ліза завдячує багатьом покровчанам, які з малку її підтримували, допомагали. Саме їм вона присвятила цей концерт. З вдячністю звертаючись до гостей, про це говорила мама дівчинки Валентина Михайлівна. Її неймовірна любов і віра в повноцінне майбутнє доньки зробили реальністю те, що, на думку фахівців, було неможливим. Другою мамою для Лізи стала викладач по класу фортепіано Школи мистецтв Олена Семенуха. Вона взялася і зробила те, що до неї ніхто не робив – навчила «сонячну» дитину грати на фортепіано. І не просто грати, а на рівних здобувати найвищі нагороди міжнародних музичних конкурсів. Відеоряд нагадав глядачам про яскраві моменти творчого життя Лізи Халявченко: участь у благодійному концерті голандського оркестру Jostiband, гран-прі в Болгарії, успіх у Франції, Угорщині, Румунії, Австрії, Італії, Голландії. Як Ліза стала героїнею Міжнародної виставки шведського фотографа та багатьох сюжетів на телебаченні.
Та більш за все запрошених вражала гра «сонячної» піаністки. П’єса за п’єсою, професійною, чуттєвою, щирою грою вона підкорювала серця присутніх у великому залі Школи мистецтв. Здавалося, що вона дійсно натискає чарівні клавіші, про що йшлося у назві концерту. Звичайно ж, гості не шкодували емоцій.
Ти даруєш нам радість, ми тобою пишаємося! – такі слова адресував Лізі міський голова Олександр Шаповал, даруючи талановитій піаністці квіти та подарунки. Окремо родина Лізи та її викладач Олена Вікторівна отримали подяки міського голови та слова вдячності.
Дівчинка теж підготувала подарунки людям, які не останню роль відіграли в її творчому становленні. Показавши ще одну грань свого таланту, вона вручила сувеніри, розписані «петриківкою». Цьому її теж навчили в Школі мистецтв, викладачі Тетяна Думчикова та Анна Мельничук, підтверджуючи що Покров, це місто, яке успішно розвиває інклюзивний простір.
Як справжній творчий вечір, сольний концерт Лізи Халявченко завершився оваціями, квітами та подарунками. Гості відчули ту особливу енергетику добра, любові, щирості, яку випромінюють тільки ті, у кого в серці сонце. Ліза теж почувається щасливою, бо здійснилася ще одна її мрія.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250