Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВ ВПРОВАДЖУВАТИМЕ НОВИЙ ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ

ПОКРОВ ВПРОВАДЖУВАТИМЕ НОВИЙ ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ
23 Бер 2021 09:13 | Новини Покрова

Мова йде про електронний медичний сервіс як один із засобів озброєння медпрацівників.

Про це йшла розмова під час відео – ZOOM конференції з радником міністра інфраструктури Янікою Мерило, фахівцем у сфері цифрової охорони здоров’я Андресом Меллік, у якій взяла участь заступник міського голови Наталія Бондаренко, очільники та провідні фахівці медичних закладів міста.

Впровадження нового електронного медичного сервісу для Покрова ще один важливий крок у напрямку інформатизації медицини. Разом з Янікою Мерило місто одним з перших на Дніпропетровщині запустило сервіси електронної медицини. Приєдналося до Єдиної електронної системи охорони здоров’я eHealth — ресурсу, що допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям надавати якісні медичні послуги. Тепер записатися на прийом покровчани можуть не виходячи з дому. Дистанційний онлайн запис та можливість самому обрати час для візиту до лікаря дозволяє один із базових елементів електронної системи – “Поліклініка без черг”. На цьому автоматизація діяльності не зупинилася, наступним кроком стало впровадження електронного документообігу — електронної картки пацієнта та електронного рецепту. Естафету інформатизації прийняла і вторинна ланка.

Сьогодні Покров є прикладом успішного впровадження Е-медицини. Так, за результатами рейтингу, складеного командою Helsi, саме медики Центру первинної медико-санітарної допомоги Покрова стали найактивнішими користувачами електронної системи Helsi. Тож впровадження нового електронного сервісу є продовженням вже розпочатої роботи. Новий пілотний проєкт буде запущено у тестовому режимі. Це доступні та дієві рекомендації у наданні медичної допомоги. Його ефективність вже оцінили медпрацівника Німеччини, Великої Британії, Естонії. Серед українських лікувальних закладів буде і Покров.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250