Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Єднаємо душі Шевченковим словом. У Покрові пройшли Шевченківські читання

Єднаємо душі Шевченковим словом. У Покрові пройшли Шевченківські читання
10 Бер 2021 16:04 | Новини Покрова

Шевченківські читання – це ще один прояв вдячності Кобзарю за його життєвий подвиг та безсмертне Слово.
Сьогодні на кількох локаціях міста звучали твори Тараса Григоровича, покровчани різного віку декламували кращі поезії митця, які є для українців цінним духовним надбанням.
Шевченківські читання, об’єднанні назвою «Тарасе, твоє слово – велике, мудре і просте», відбулися у міському музеї ім. М. Занудька. Сьогоднішній день під знаком поезії пройшов й у територіальному центрі та міській бібліотеці. Організатори читань підкреслювали визначну роль Кобзаря в історії і сьогоденні Україні, учасники ділилися думками та своїм баченням життя та творчості поета. Через нове прочитання його знакових творів, вони намагалися донести, наскільки глибоко мислив Шевченко.
Під час читань звучали як літературні, так і музичні твори на його вірші. Прихильники Тарасового слова торкалися серцем його рядків, оспівуючи все, без чого не можна уявити наше життя і рідну Україну – любов і вірність, материнську долю, дружбу, відданість своїй землі і народові.
В другій половині дня читців-аматорів чекали біля пам’ятника Тараса Шевченка, де у форматі відкритого мікрофону кожен мав змогу ще раз поринути у чарівний світ його полум’яного слова.
Члени жіночої громадської організації «Берегиня» разом з учасниками безкоштовних мовних курсів, які вони започаткували, не лише читали вірші, а й сплели великий вінок, яким прикрасили монумент.
Підходячи до мікрофону, покровчани доводили, що для українців «Кобзар» – це не просто книга. Діти і дорослі натхненно передавали настрій безсмертних творів, демонструючи свою майстерність у володінні словом та засвідчуючи ретельну підготовку та знання творчості Тараса Шевченка.
Над бульваром, що носить ім’я митця, звучали рядки, які мають силу запалювати душі і пробуджувати людські серця. Творчість, яка йде з рідним словом до свого народу, окриляючи людей вірою в Україну.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250