Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Народжена Україною. У Покрові вшановують пам’ять легендарної Лесі Українки

Народжена Україною. У Покрові вшановують пам’ять легендарної Лесі Українки
24 Лют 2021 11:22 | Новини Покрова

Відкрити наново, глянути через призму сучасності на неповторну, багатогранну Лесю Українку прагнуть юні покровчани. Школярі й вихованці мистецьких шкіл долучаються до мистецьких акцій, ініційованих як на загальнодержавному, так і міському рівнях з нагоди 150-річчя з дня народження однієї з найвидатніших митців українського слова.
Цілими класами та творчими колективами діти разом з наставниками приєднуються до Всеукраїнського арт-челенджу «Слово, чому ти не твердая криця!», організованого Українським державним центром позашкільної освіти МОН. Найбільше покровчан зацікавила номінація «Краще чисельне художнє читання», для якої готували короткі відео з фрагментами спільного читання вірша Лесі Українки. Діти натхненно торкалися струн улюблених поезій, намагаючись передати глибину і щирість почуттів видатної авторки і, звичайно. зібрати щонайбільшу кількість переглядів на ютуб-каналі організаторів.
Ще один арт-челенж #БарвитворчостіЛесіУкраїнки150 об’єднав вихованців мистецьких шкіл. Видатній українській письменниці, одній із центральних постатей національної культури, яка понад усе ставила свободу свого народу і кожної людини, діти присвячували свою творчість.
В рамках міських заходів у закладах освіти та культури проходять години спілкування, конкурси, флешмоби, виставки та інші активності, метою яких є популяризація серед дітей та молоді кращих надбань української культурної спадщини. Ювілей Лесі Українки – це гарна нагода привернути увагу до життєвого подвигу мужньої і мудрої людини, ніжної і нескореної жінки, геніального митця і борця.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250