Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Той, хто пішов у безсмертя… У Покрові вшанували Даню Дідіка.

Той, хто пішов у безсмертя… У Покрові вшанували Даню Дідіка.
23 Лют 2021 15:23 | Новини Покрова

Цими днями Покров вшановує пам’ять справжнього героя Дані Дідіка.
Він прожив дуже коротке, але яскраве життя і став прикладом для багатьох. Дані було всього 15 років, коли отримав важкі поранення під час теракту, скоєного під час ходи за Єдність України у Харкові в лютому 2015 року. 23 лютого юний патріот помер…
Пам’ять про героя бережуть у багатьох містах України. Не став винятком і Покров.
З 2018 року наша Дитячо-юнацька спортивна школа носить ім’я Дані Дідіка. Кожна перемога її вихованців стає одним з тих моментів, які нагадують про переконання справжнього патріота України.
У ці дні Покров знову вшановує простого харківського хлопця і його життєвий шлях. У міському краєзнавчому музеї ім. Миколи Занудька провели традиційну зустріч з вихованцями Дитячо-юнацької спортивної школи. На заході було переглянуто фільм, присвячений герою, лунали цитати з книги “1000 і одна ніч війни’’ українського журналіста і письменника Руслана Горового. “Данька, я присвячую цю книжку про людське життя – тобі. Наглядай за нами, щоб ми не похитнулися в головний момент’’, — ці слова з кожним роком не втрачають своєї актуальності.
Учасники зустрічі вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання. Учні та тренери школи також поклали квіти до гранітної стели з портретом Дані Дідіка.
Крім того, у навчальних закладах міста буде організовано перегляд документальної стрічки “Вибір 15 річного”, створеного студією “Зміст” до роковин теракту.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250