Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ШКОЛЯРІ ПОКРОВА ПОБУВАЛИ НА ПРЕМ’ЄРІ ФІЛЬМУ “ТРОХИ НИЖЧЕ НЕБА”

ШКОЛЯРІ ПОКРОВА ПОБУВАЛИ НА ПРЕМ’ЄРІ ФІЛЬМУ “ТРОХИ НИЖЧЕ НЕБА”
19 Лют 2021 10:19 | Новини Покрова

Є фільми, які закликані виховувати цілі покоління. 18 лютого у кінотеатрі Cinema Pokrov демонстрували саме таку картину. Стрічка, яку створили Руслан Горовий і Михайло Ухман, не просто героїчний літопис захисту Донецького аеропорту. “В ті дні Донецький аеропорт був чи не найбільш українським містом”, — говорить один з героїв картини. Українці з різних регіонів, різного віку, професії, сімейного стану героїчно тримали оборону об’єкту, який став символом мужності та самопожертви.

Не випадково першими глядачами картини стали учні навчальних закладів Покрова. Адже саме їм в майбутньому розбудовувати і берегти нашу державу. Продемонстроване кіно — не пафосний голлівудський бойовик, при зйомках фільму не було використано жодного постановчого кадру. Усі відео боїв зібрані з телефонів бійців. Найбільше в картині чіпляють за душу звичайні слова. Бойові товариші та рідні розповідають про чотирьох бійців 80-ї бригади, які загинули в січні 2015 року. Ігор Римар, Володимир Трух, В’ячеслав Мельник, Івана Вітишин — у кожного з них була своя історія. Хтось завжди тримав біля себе біблію, коли його МТЛБ під вогнем проривався до будівлі ДАПу. Хтось відчайдушно йшов на найбільш небезпечні завдання. У кожного були свої мрії, життєва мета.

“Трохи нижче неба” — це картина про свідомий вибір людей, які вирішили захищати свою Батьківщину і які виконали свій обов’язок до кінця, зазначають фахівці відділу молоді та спорту виконкому.

Нагадаймо, що наступний сеанс картини можна буде побачити 21 лютого о 18:20. Тому ті, хто бажає відвідати прем’єру саме цього дня, можуть зателефонувати за номером 050-656-34-30 і завчасно вказати кількість місць, які потрібно забронювати.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250