Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У ПРІОРИТЕТІ ПОКРОВА УВАГА ДО ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

У ПРІОРИТЕТІ ПОКРОВА УВАГА ДО ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ
3 Лют 2021 16:19 | Новини Покрова

Рівень розвитку суспільства напряму залежить від того, наскільки воно турбується про права і потреби найбільш вразливих категорій населення. За останні роки у Покрові багато зусиль докладено для відновлення міської інфраструктури, що зробило місто більш зручним і комфортним. Облаштування пандусів, поява відремонтованих пішохідних зон та відновлення внутрішньоквартальних доріг — все це має важливе значення для того, аби ця категорія покровчан могла відчувати життя.
Як результат, Покров крок за кроком наближається до міста, в якому враховують проблеми людей з особливими потребами та допомагають їх вирішувати. Ця важлива робота продовжується, вона не припиняється.
Підтвердженням цьому може слугувати історія Андрія Оксенюка. 5 років тому страшна аварія навіки змінила життя хлопця. Сьогодні випускник інституту фізкультури вимушений пересуватися за допомогою інвалідного візка. Андрій проживає в невеликому селі Новоіванівка Апостолівського району. На жаль, як зазначає батько хлопця Леонід Оксенюк, цей населений пункт мало пристосований для людей з особливими потребами. Саме тому родина й прийняла рішення, що хлопцеві буде краще жити у Покрові. Сьогодні близькі Андрія роблять усе можливе, аби облаштувати оселю під його потреби. Одним з важливих питань, яке необхідно було вирішити, стала необхідність спеціального пандуса у під’їзді. Адже без нього хлопець просто не зможе самостійно вийти на вулицю.
Як розповідає бабуся хлопця Світлана Прокопчук, з цим питанням вона звернулася до міського голови Олександра Шаповала і воно відразу було взяте на контроль. Як результат, в під’їзді змонтували спеціальний пандус. Його особливістю є те, що конструкція кріпиться до бічної стіни й легко підіймається та опускається з обох сторін. Тож ним можна легко користуватися і при цьому пандус не заважатиме іншим мешканцям будинку. Андрій сам обирав потрібний варіант в інтернеті, були зроблені необхідні заміри, які враховували розмір візка яким пересувається хлопець.
“Пандус ми спочатку думали робити за власні кошти, але коли звернулися по допомогу, то нам відразу пішли назустріч. Велике спасибі за цю допомогу і що з розумінням поставилися до нашої ситуації”, — говорить Леонід Оксенюк.
Андрій вже зміг оцінити конструкцію, підіймався з її допомогою у квартиру і назвав пандус зручним для користування. Як зазначає хлопець, переїзд до Покрова дасть йому можливість покращити якість свого життя. Для нього наше місто є багато в чому рідним, адже він часто приїжджав сюди на канікулах до бабусі. Але справа не лише в тому, що тут живуть його родичі. Хлопець наголошує, що у Покрові багато зроблено саме для потреб інвалідів.
“Для мене важливо те, що тут зараз з’явилося багато оновлених доріг та тротуарів, тож мені буде зручно пересуватися містом. Стало більше доступних магазинів, аптеки та інші об’єкти оснащені пандусами і підйомниками. Усі ті елементарні для інвалідів речі, які мають бути скрізь, вони тут є. Дійсно видно, що місто думає про таких людей і враховує їх потреби”, — говорить Андрій Оксенюк.
Він зізнається, що з нетерпінням очікує моменту, коли зможе остаточно переїхати до Покрова. І вірить, що тут у нього буде більше можливостей покращити своє життя.
Додамо, що це не перший випадок, коли місто приходить на допомогу у подібних ситуаціях. Кілька років тому для покровчанина, який також пересувається на інвалідному візку, за кошти міського бюджету було облаштовано електропідйомник.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250