Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Покров вшановує День пам’яті героїв Крут

Покров вшановує День пам’яті героїв Крут
29 Січ 2021 15:03 | Новини Покрова

29 січня в Україні відзначають трагічну та водночас героїчну дату – роковини бою під Крутами. Саме цього дня 103 роки тому в легендарному бою під залізничною станцією Крути майже 400 українських студентів, школярів та 20 офіцерів героїчно вступили в бій з 4-тисячною більшовицькою армією. Молоді хлопці без бойового досвіду зуміли стримати багатотисячну ворожу армію на кілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року було підписано Брестський мирний договір. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
Бій під Крутами став символом відваги та самопожертви. 27 полонених юнаків розстріляли після численних катувань, наймолодшим з полеглим було лише 16 років.
Героїчний вчинок молодих воїнів закарбувався у пам’яті поколінь, став прикладом боротьби за незалежність України та дає наснагу в боях українським воїнам й досі.
До вшанування пам’яті героїв приєднався і Покров. У освітніх закладах, центральній бібліотеці, міському краєзнавчому музеї з нагоди цієї дати були організовані тематичні уроки, виставки та експозиції.

Прес-служба міського голови

Оставить комментарий

avatar
250