Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЗА МИНУЛИЙ РІК У ПОКРОВІ З’ЯВИЛИСЯ ДВІ НОВІ ПРИЙОМНІ РОДИНИ ТА ОДИН БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ

ЗА МИНУЛИЙ РІК У ПОКРОВІ З’ЯВИЛИСЯ ДВІ НОВІ ПРИЙОМНІ РОДИНИ ТА ОДИН БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ
28 Січ 2021 08:32 | Новини Покрова

Створення можливості зростання у сімейному оточенні – це найкраще забезпечення інтересів дітей, які залишилися без батьківського піклування.
Саме таким курсом іде Покров, де зберігається стійка динаміка влаштування дітей до сімейних форм виховання.
З 12 дітей, які в минулому році залишилися без батьківського піклування, троє влаштовано під опіку, семеро – у дитячий будинок сімейного типу і двоє – у прийомну сім’ю.
– Першочерговим нашим завданням є питання захисту прав дітей, передусім право кожної дитини мати родину. Чужих дітей не буває, ми робимо все необхідне, аби діти, які з різних причин втратили сім’ю, зростали у любові, – зазначив міський голова Олександр Шаповал.
На сьогодні у місті функціонує чотири дитячих будинки сімейного типу, де виховується 26 дітей та сім прийомних сімей, які виховують 13 дітей.
У 2020 році в Покрові стало більше на дві прийомні родини та один будинок сімейного типу, де домашній затишок знайшли дев’ятеро хлопчиків та дівчаток. Всього ж на Дніпропетровщині з’явилося 18 дитячих будинків сімейного типу та 21 прийомна сім’я, куди на виховання потрапило 268 сиріт.
Перед батьками-вихователями, які попередньо проходять відбір та навчання, ставиться завдання адаптувати дітей до нових умов проживання, створити міцну родину, де діти відчули б себе люблячими та захищеними.
Службою у справах дітей міськвиконкому здійснюється постійний контроль за умовами проживання, навчання та виховання дітей, на контролі знаходяться і питання захисту їхніх житлових та майнових прав.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250