Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новини Покров. МІСЬКИЙ МУЗЕЙ ЗАПРОШУВАВ НА ГОСТИНИ.

Новини Покров. МІСЬКИЙ МУЗЕЙ ЗАПРОШУВАВ НА ГОСТИНИ.
28 Тра 2019 10:16 | Новини Покрова

Заклад, де історія оживає у подіях й особистостях, закликав покровчан разом відтворити минуле, згадавши цікаві факти й деталі з літопису міста. До Міжнародного дня музеїв тут підготували інтерактивну зустріч, запропонувавши городянам відчути себе у ролі екскурсоводів, краєзнавців – живих свідків історичних подій.

Цього дня музей ніби оживив історичні постаті – гостей зустрічали скіф’янка, козак, лісова фея, гірник. Кожен з цих персонажів розповідав про історичне минуле міста, по крупицях зібране у стінах музею, залах, присвячених флорі й фауні краю, скіфській добі, козацтву, старовинному побуту, зародженню гірницької справи, періоду Другої світової, спортивній славі, героям чорнобильцям та афганцям і сучасній історії – історії України, що захищає цілісність своєї держави.

-Тут зберігається близько трьох тисяч унікальних експонатів, – наголошувала начальник відділу культури Тетяна Сударєва, – музейний фонд постійно поповнюється, в цьому зацікавлена місцева влада, важлива справа живе і розвивається.

Сьогодні музей – це більше, ніж скарбниця, тут не припиняється пошукова робота, триває співпраця з містянами. На базі музею проводяться майстер-класи, перегляди документальних матеріалів, проходять заняття університету третього віку та навчальні лекції для школярів.

-Дуже важливо, що усі наші проекти, починання підтримує міський голова Олександр Шаповал, його профільні заступники, – зазначає директор закладу Тетяна Подольчак, – за останні декілька років у музеї з’явилося мультимедійне забезпечення, сучасні технічні засоби, повністю оновлено освітлення експозиційних стендів. Ми розширили свої можливості, проводимо виїзні екскурсії, впроваджуємо нові форми роботи, у нас багато планів та задумок, які будуть цікаві мешканцям міста.

У День відкритих дверей музейники демонстрували історичні знахідки. До екскурсу залучили слухачів університету третього віку, учнів шкіл, центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів, ради ветеранів, містян.

Свою розповідь ілюстрували не лише артефактами минулого, а й музичними номерами вихованців Дитячої музичної школи та Школи мистецтв. У музеї лунали сопілка й бандура, саксофон та грамофон, звучали українські пісні, що стали коштовним обрамленням народної скарбниці, яка 52 роки зберігає й охороняє величну спадщину, залишену нам пращурами.

Оставить комментарий

avatar
250