Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Покрові висадять тисячу паркових троянд і понад двісті кленів

У Покрові висадять тисячу паркових троянд і понад двісті кленів
26 Жов 2020 07:57 | Новини Покрова

Містян радують десятки тисяч петуній, сульфіній, бегоній, пеларгоній, чорнобривців, сальвій. Тепер вулиці міста прикрасять і паркові троянди п’яти відтінків. Тисячу кущів висадять від Лізи Чайкіної до Чіатурської, що додасть місту пізнаванності та особливого шарму. Саджанці виростуть у високі пишні квіти, які вирізняються довгоцвітінням і ніжним ароматом.
Ця робота дуже важлива, і ми це розуміємо. Зелені насадження – це не лише окраса міста, а й живий організм, важлива складова комфортного середовища покровчан, – підкреслив міський голова Олександр Шаповал.
Вже звичними у місті стали весняні та осінні висадки дерев і кущів. Саме зараз триває активна пора. Днями працівники «Добробуту» почали висаджувати наступні двісті кленів. Це дерева – довгожителі, які формують красиву щільну крону, добре захищають від сонця, пилу, знижують рівень шуму, гармонійно вписуються у міський простір.
Дерева саджають у дворах та на територіях, де пройшли реконструкції, замість видалених, відживших свій термін старих дерев.
Концепція комплексних реконструкцій, які не припиняються у місті, передбачає і відновлення зелених насаджень. Ця робота зараз вкрай необхідна, бо, знову ж таки, не проводилася довгі десятиліття. Більшість дерев, висаджених під час зведення міста, мають обновлятися раз у 30-40 років, чого не робилося. В результаті накопичилася критична кількість фізіологічно застарілих, аварійних та тих, що корінням руйнують інженерні комунікації. Місто поступово від них позбавляється і прикрашається сотнями і тисячами нових саджанців.
Більшість деревець ще маленькі і поки важко у повній мірі оцінити масштаби цієї робота. Проте через кілька років результати стануть очевидні і Покров стане ще затишнім та привабливим.
Квіти й зелень знову повернулися до Покрова. Десятиліття бездіяльності у справі озеленення і сліду не лишили від квітучої краси, якою славилося наше місто. Негативну тенденцію зупинили останні п’ять років. Місто стало тішити, а квітів і клумб щоріч стає дедалі більше і більше.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250