Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Старшокласників Покрова вчили базовим реанімаційним заходам

Старшокласників Покрова вчили базовим реанімаційним заходам
24 Вер 2020 08:29 | Новини Покрова

Не епідемії, не ВІЛ і не ДТП… Саме серцево-судинні захворювання щороку вбивають найбільшу кількість людей. Раптова зупинка серця в основному стається поза стінами лікарні і роль очевидців стає вирішальною. Врятувати життя може той, хто вміє проводити базові реанімаційні заходи. Аби таких ставало більше, на Дніпропетровщині нині проходить медичний флешмоб, ініційований департаментом охорони здоров’я ОДА та Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Впродовж тижня кращі працівники екстреної медичної допомоги проводять фахові майстер-класи для старшокласників 29 шкіл області.

Сьогодні заняття проходило у СЗШ №6 міста Покров. Медики міської підстанції екстреної медичної допомоги розповіли і показали одинадцятикласникам як зупинити кровотечу, визначити стан свідомості людини та наявність дихання й серцебиття, провести серцево-легеневу реанімацію, надати стабільне бокове положення потерпілому, відновити прохідність верхніх дихальних шляхів.

Завідувач підстанції Олег Макіда наголошував, що в екстрених випадках важлива кожна хвилина. Без постачання кисню мозок людини гине за 10 хвилин. Та цей дорогоцінний час “швидка” буде в дорозі, бо саме 10 хвилин — стандарт її прибуття на місце виклику.
Тому надважливо, щоб ті люди, які будуть поруч із постраждалим, уміли надати домедичну допомогу. Бо час — це не тільки, як кажуть, гроші, в багатьох випадках, час — це здоров’я.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250