Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНИ ЗДОБУЛИ БЛИСКУЧІ ПЕРЕМОГИ В ОБЛАСНОМУ ФЕСТИВАЛІ ТАЛАНТІВ.

ПОКРОВЧАНИ ЗДОБУЛИ БЛИСКУЧІ ПЕРЕМОГИ В ОБЛАСНОМУ ФЕСТИВАЛІ ТАЛАНТІВ.
17 Сер 2020 16:13 | Новини Покрова

Найкращі творчі практики, самобутні таланти об’єднав мистецький форум, що проходив під патронатом голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника. Більш ніж тридцять ОТГ області розповідали про себе, презентуючи усе безмежжя Дніпропетровщини – співочої та майстерної.

Показати талановитий край через постаті його мешканців – таким було головне завдання Дніпропетровської обласної ради. Карантинні обмеження внесли свої корективи, але не стали на перешкоді реалізації творчих задумів. Формат фестивалю було змінено, відбіркові тури проходили у громадах онлайн, але це не завадило творчому конкурсу, що перетворився на справжній мистецький форум. На адресу оргкомітету надійшло сотні заявок на участь за чотирма напрямками: «Творчий», «Спадщина», «Кулінарний», «Lifehaker».

Серед учасників були і покровчани. Наша громада представила унікальні техніки – писанкарство, виготовлення ляльок-мотанок, Петриківський розпис, підсиливши неперевершеною українською піснею.
Як народжується писанка, з чого вона бере свій початок, розповідав 13-річний учень Школи мистецтв, НВК №2 Ренат Юзьков. Різнобічно розвинена особистість, він вчиться знімати кіно, відвідує театральну студію, гуртки клубу Перевізьких Хуторів, але серцем відданий стародавньому мистецтву. Особливий в усьому, цей хлопчик займається писанкарством лише рік, але вже досяг неймовірних успіхів. З-під його рук твориться справжнє диво – писанка, що розкриває цілий Всесвіт у простих візерунках.

Разом з Ренатом на фестивалі була і його мама – майстриня Альона Ляшенко, яка знає всі таємниці ляльок-мотанок.
Ще один старовинний промисел, який став духовним надбанням та спадщиною – Петриківський розпис, представляла родина майстрині, викладача Школи мистецтв – Ганни Мельничук. Вони презентували свої роботи у номінації «Спадщина», а відома вокалістка та викладач ШМ Анастасія Бойко-Костіна – «Творчий».
Переможців конкурсу відкритим онлайн-голосуванням обирали мешканці Дніпропетровщини, покровчани зібрали цілий ужинок вподобайок.

Як зазначили заступник голови облради Марина Петросянц та начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Лілія Гиренко, кожен учасник конкурсу дивував своєю самобутністю й глибиною талантів. Покровчани представили надбання, які мають культурно-історичне значення, серця усіх учасників підкорив юний митець Ренат Юзьков.
Тринадцятирічного Рената було визнано переможцем у номінації «Спадщина». Друге місце у номінації «Творчість» посіла Анастасія Бойко-Костіна. До числа фіналістів увійшли майстрині Альона Ляшенко та Ганна Мельничук з родиною.
-Я щиро вітаю наших талановитих земляків, хочу подякувати покровчанам, хто підтримував і віддавав за них свої голоси. Окрема вдячність організаторам конкурсу, який розкрив нашу Дніпропетровщину, багату на таланти, – підкреслив міський голова Олександр Шаповал.

Наприкінці минулого тижня у Дніпрі пройшла церемонія нагородження переможців. Учасники не лише отримали заслужені винагороди, а й провели майстер-класи та представили виставки своїх робіт. Покров вражав розмаїттям кольорів та напрямків, традиціями, відтвореними у писанкарстві, Петриківці, виготовленні ляльок. Експозиції міста нікого не залишили байдужими. Справжній захват у присутніх викликав Ренат Юзьков, який навчав усіх охочих розписувати писанки. Тоненьким писачком він вимальовував сонце й квіти, небо й поле – свою рідну землю, яка надихає творити, зберігаючи у старовинних промислах своє минуле.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250