Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На будь-який смак та вік. За останні чотири роки у Покрові впроваджено унікальні соціальні ініціативи.

На будь-який смак та вік. За останні чотири роки у Покрові впроваджено унікальні соціальні ініціативи.
13 Сер 2020 13:28 | Новини Покрова

Наше місто можна сміливо назвати не тільки лідером, а й піонером з реалізації цікавих починань. Адже те, що у сусідів лише починає набирати обертів, у Покрові вже стало невід’ємною частиною міського життя.
Сьогодні покровчани можуть не лише обирати, а й самі вирішувати, що найбільш актуально. Саме так народжувалися соціальні проекти – з пропозицій містян, які отримували всебічну підтримку міського голови Олександра Шаповала та його команди.

Це теж стало однією з ознак сучасного Покрова, який не тільки зробив крок уперед до комфортного середовища, а й кардинально змінив підходи до вирішення соціальних питань.Нове народження центрального парку, поява коворкінгового простору, зовсім інший погляд на саме питання родинного дозвілля, стали поштовхом до реалізації по-справжньому перспективних ідей, як говориться – на роки.

Початок цьому процесу було покладено у 2017 році з проектом «Спортивні бабусі». Тоді група дівчат-волонтерів, яких згуртувала Ольга Ревт, запропонувала проводити у парку суботню вранішню зарядку для панянок срібного віку. Перша зарядка починалася з п’яти чоловік, сьогодні на неї щосуботи поспішає близько 60, а то й більше фізкультурниць. Команда веде здоровий спосіб життя, зустрічається з цікавими людьми, мандрує рідним краєм і доводить, що після шестидесяти життя тільки починається.
2017-й та 18-й роки стали врожайними на ініціативи, відділ культури виконкому разом із ентузіастами запустили «Танцювальні вечори біля фонтану» та запросили покровчан на «Кіно під відкритим небом» у центральному парку. Не забули і про молодих батьків, створивши спільно з відділом молоді та спорту «Мама-Клуб». Тепер матусі і , до речі, татусі теж, визначають теми для обговорення – дитяча література, лікувальний масаж чи вивчення англійської з дошкільного віку. Все що необхідно – особиста присутність та зацікавленість, адже всі проекти абсолютно безкоштовні для відвідування. Для сучасного світу це вже виняток з правил, для Покрова – норма.

У місті запрошують до «Художньої студії для всіх з Людмилою Голяник», «Ранкової йоги з Веронікою Матвієвською -Глущенко», «Відкритого тренування ТАЙКАН ММА з Анатолієм Авраменком» та разом зі спільнотою «VELOPOKROV», Володимиром Івановим, провести неділю за велопрогулянкою. До речі, останні три оздоровчо-фізкультурні проекти стали результатом спільної активності покровчан з відділом молоді та спорту, який запустив цикл відеознайомств з непересічними, креативними покров чанами.
Одним з таких є спортсмен, член молодіжної ради Микола Касьянов, засновникта керівникродинногосоціально-благодійного проекту «Незламнийкозацький дух». Вжедекількароківвінвідроджуєнаціональнітрадиції, зберігаючиспадщинусвогорідного селища – Чортомлик. Втілив у життя свою давнішнюмрію, відтворивавтентичну господу, де разом з родиною займаєтьсяконярством.
Всі ці ініціативи показують наскільки багате наше місто на цікавих людей, закоханих у життя та відданих Покрову.
-Це надзвичайно важливо, коли люди мають ідеї та прагнуть їх реалізувати, коли хочуть змінити своє рідне місто, зробити для нього корисну справу, – говорить міський голова Олександр Шаповал, – Я дуже вдячний всім волонтерам, покровчанам, які підтримують хороші починання.Це значить, що у Покрова є майбутнє.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250