Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У школі робототехніки Покрова розпочалися ознайомчі курси з електроніки

У школі робототехніки Покрова розпочалися ознайомчі курси з електроніки
13 Сер 2020 09:16 | Новини Покрова

Покров входить до категорії міст, які на практиці впроваджують інноваційні технології в освітній процес. У 2018 році на базі Будинку творчості дітей та юнацтва відкрилася сучасна школа робототехніки. Для кожного слухача тут передбачене окреме робоче місце з ноутбуком. В ній також є майстерня, обладнана 3D-принтером, лазерним станком, паяльним обладнанням та іншими необхідними речами.

Кожного року більше сотні учнів абсолютно безкоштовно можуть вивчати цілий комплекс предметів, таких як електроніка ардуіно, 3D-графіка, основи програмування. Вихованці школи вже ставали призерами обласних конкурсів з програмування.
Навчальний процес тут триває майже цілий рік. Так, на початку серпня в школі стартував тритижневий презентативний курс, який веде керівник гуртка електроніки Олександр Костенко.

Як зазначають у БДТЮ, курс спрямований на ознайомлення дітей з гуртком і можливостями школи робототехніки, аби зацікавити їх до подальшого навчання. Він базується на апаратній системі “ардуїно” на основі якої проектуються усі розробки закладу. За основу навчального процесу нового курсу береться інтернет- платформа “tinkercad”. Заняття передбачають вивчення основ електроніки, схем, а також роботу з паяльником та іншими інструментами, виготовлення простих електронних проектів.
За словами Олександра Костенка, такі заняття дають дітям технічний розвиток, можливість ознайомлення з сучасними технологіями з якими вони в майбутньому будуть стикатися і навіть працювати.

“В курсі поєднуються знання з фізики, електрики, електроніки, програмування. Тобто, ми поєднуємо усі технічні науки та подаємо їх дітям у доступній формі. При цьому акцент робиться на практичних заняттях. Ми працюємо так, аби викликати їх зацікавленість та бажання далі розвиватися в цьому напрямку.”, — говорить викладач.
Слід відзначити, що більшість слухачів курсу є саме новачки, яких зацікавила можливість отримати нові знання у школі робототехніки. Дітлахи не приховують, що такий формат навчання для них є дуже цікавим.
Роман: “Заняття подобаються. Ми вивчаємо різноманітні прилади, працюємо з електрикою. Все дуже цікаво, особливо коли ти робиш це сам, використовуєш інструменти”.
Олексій: “У нас хороші вчителі які дуже добре все пояснюють. Наприклад, я багато дізнався про технологію “ардуіно”.

-Сьогодні школа робототехніки стала унікальним шансом доторкнутися дітям до світу сучасних технологій та зробити важливі кроки в своєму особистому розвитку, – наголошує міський голова Олександр Шаповал, – тут вони можуть розвивати свої здібності, робити перші кроки до науки і майбутніх професій.
Зараз школа готується до нового навчального року. Набір дітей триватиме з 1 по 15 вересня, але вже зараз батьки можуть зробити це за допомогою електронної реєстрації на сторінці БДТЮ у мережі “Фейсбук”.

Прес-служба міського голови

Оставить комментарий

avatar
250