Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Добрі справи не залишаються непоміченими. Територіальний центр у старостинському окрузі Покрова.

Добрі справи не залишаються непоміченими. Територіальний центр у старостинському окрузі Покрова.
6 Сер 2020 08:44 | Новини Покрова

Різні види соціально-побутових послуг міського територіального центру після приєднання Шолоховського старостинського округу до Покрова стали доступними і для літніх людей Шолохового, Миронівки та Улянівки.

Турботою передусім охоплені люди, яких доля наділила важким хрестом самотності та недугами. Сьогодні на обслуговуванні відділення соціальної допомоги вдома терцентру перебуває 43 тамтешні мешканці. Допомагають їм шість соціальних працівників, які виконують роботи по домашньому господарстві, готують їжу, закуповують продукти та надають інші послуги.
На базі Шолоховського будинку культури та Ради ветеранів функціонує відділення денного перебування. Двічі на тиждень працівники територіального центру приїжджають в Шолохове. Місцеві мешканці поважного віку відвідують засідання «Клубів за інтересами» та долучаються до занять Університету третього віку.

Відчутною перевагою, особливо у карантинний період, стала можливість подати заявку на соціальне обслуговування онлайн-способом. Причому це можуть зробити не лише потенційні підопічні, а й треті особи – діти чи родичі. Від початку року таких заяв у старостинському окрузі надійшло 58. Кількість підопічних дедалі зростає.
Важливо, що соціальні працівники не лише надають допомогу в побуті, а й здійснюють так зване “представництво інтересів в установах та організаціях”. Аби оформити пільги, субсидії, електронний рецепт за програмою “доступні ліки”, вирішити інші питання підопічним немає потреби особисто звертатися до установ.

Під час карантину працівники територіального центру відіграли важливу роль у підтримці громадян вразливих категорій. Що було особливо актуально для мешканців старостинського округу в умовах обмеженого руху транспорту. Разом з “гарячою лінією” міського голови діяла і лінія терцентру. За допомогою звернулося 178 осіб, яким надано близько півтисячі послуг, переважно з доставки продуктів харчування та ліків.
-Роботу територіального центру було організовано так, аби максимально забезпечити потреби не лише підопічних, а й усіх, хто потребував підтримки — люди похилого віку, з інвалідністю, одинокі, які знаходилися у важких життєвих обставинах. Таке завдання перед нами поставив міський голова Олександр Шаповал, який особисто координував роботу, а також ініціював благодійну допомогу у вигляді продуктових наборів для вразливих категорій, – розповідає директор територіального центру Наталія Даниленко.
На минулому тижні в рамках моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг територіального центру,було проведено анкетування підопічних, яке показало високу довіру людей, затребуваність такої діяльності та визначило пріоритети в подальшій роботі.

За словами 80-річної мешканки Шолохового Марії Бондар, з приєднанням сіл до Покрова, літні люди відчули, що таке справжня увага і турбота.
– Я із задоволенням відвідую “клуби за інтересами”, які проводить у нас територіальний центр. Уважні, доброзичливі працівники, дуже цікаво. Це гарна можливість вийти в люди, поспілкуватися. Ми вже познайомилися з міськими бабусями, нас запрошували на заходи в терцентр.
Отримували подарунки на свята, на деякі нас приїжджав вітати Олександр Шаповал. Ми вдячні йому, адже відчуваємо увагу і повагу, та й багато гарних змін відбулося в селі. На вулиці ліхтарі ввечері світять, пенсіонери безкоштовно до міста можуть поїхати, не треба думати, куди сміття діти — установили баки. А в лікарні які умови стали! Тут тобі і крапельницю поставили, і укол зробили. Лежиш собі, гарно, чисто, телевізор. А що ще треба літнім людям ? — ділиться Марія Сергіївна.

Очевидно, що приєднання до міста дозволило посилити соціальний захист мешканців старостинського округу, передусім літніх людей.
Не останню роль у цьому відіграли працівники територіального центру, які продовжують удосконалювати свою роботу на теренах старостинського округу. А добрі справи не залишаються непоміченими людьми.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250