Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ — СВЯТО МИНУЛОГО, МАЙБУТНЬОГО І СЬОГОДЕННЯ.

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ — СВЯТО МИНУЛОГО, МАЙБУТНЬОГО І СЬОГОДЕННЯ.
28 Лип 2020 17:01 | Новини Покрова

Сьогодні в нашій країні на державному рівні відзначається православне свято — День Хрещення Київської Русі — України.

Подія, що відбулася у 988 році зробила епохальний поворот в історії Київської держави, не тільки істотно вплинувши на усі сфери суспільного життя, а й визначивши вектор її подальшого розвитку. Увійшовши в коло країн християнської цивілізації, вона стала складовою їхнього інтелектуального і духовного надбання, рівноправним та визнаним суб’єктом міжнародних відносин.

Історичне рішення тоді прийняв київський князь Володимир, якого після цього люди стали звати “Великим”.

Про значущу подію сьогодні згадують у Покрові, культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи проходять у заклади культури.

У народному історико-краєзнавчому музеї ім. М.Занудька проводять тематичні екскурсії, експонуючи старовинні православні ікони, що ілюструють історичний розвиток іконопису.

Цікавий і пізнавальний захід для дітей провели у Будинку культури Шолохового.

У клубному закладі селища Перевізькі Хутори пройшла онлайн -виставка майстринь художньої вишивки “Закодовані візерунки”. Більшість робіт належать знаній місцевій майстрині Надії Анатоліївні Плющ.

Бібліотеки в режимі онлайн підготували книжково – ілюстраційні виставки та онлайн огляди, які висвітлюють історичну знакову подію для всього українського народу.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250