Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Квіточки збирали, віночки сплітали. У Покрові відзначили день Івана Купала

Квіточки збирали, віночки сплітали. У Покрові відзначили день Івана Купала
7 Лип 2020 14:34 | Новини Покрова

Одним з найдревнішимлітніх обрядових свят є Івана Купала, яке відзначається в ніч з 6 на 7 липня. Свій початок воно бере ще з язичництва і символізує зв’язок людини з природою.

В дохристиянські часи свято називалося просто Купала – на честь язичницького бога достатку. Коли наші предки перейшли в християнство воно збереглося і доповнилося ім’ям ІонаХрестителя, день народженняякогозбігається з купальським святом.

До карантину в цей день у місті проводилися масові гуляння, відтворюючи давні обряди українців. Нагадали про свято і в умовах карантину.
За традицією вчора провели його в дитячих садочках. Від самого ранку малечу зустрічали купальські символи та обрядові мелодії. На майданчики до кожної групи завітали Русалоньки, Водяний і Каракатиця. Усі разом грали у веселі ігри, співали пісні, брали участь у святковому флешмобі. Діти раділи, коли казкові гості поливали їх водою та пускали мильні бульбашки.

Дошкільнята багато дізналися про лікарські трави, навчилися плести вінки, які потім пускали на воду у басейні, загадуючи на щастя, здоров’я та мир усім людям на планеті.
Купальські традиції наших предків відтворили у відділі культури. Представники музею, мистецьких шкіл, Будинку культури с.Шолохове на березі річки Базавлук показали справжнє купальське онлайн-дійство.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250