Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Школа робототехніки Покрова запрошує дітей на курси 3-D моделювання і програмування

Школа робототехніки Покрова запрошує дітей на курси 3-D моделювання і програмування
12 Чер 2020 12:59 | Новини Покрова

Для освітньої сфери Покрова справжнім технічним проривом стало відкриття у 2018 році школи робототехніки “StartJunior” Будинку творчості дітей та юнацтва. Оснащена сучасним обладнанням, вона дозволяє школярам міста отримати широкий спектр знань у сфері IT-технологій.

У період карантину заняття тут йшли дистанційно, тож учні освоїли всю необхідну навчальну програму.

Традиційно, після завершення навчального року, колектив школи організовує кількатижневі літні курси, на які запрошують усіх бажаючих. Як зазначає директор школи Наталія Гриценко, подібні заняття дозволяють дітям з користю провести час, дають їм нові знання та в цілому підвищують інтерес до теми робототехніки та науки. В майбутньому багато з учасників літніх курсів приходить до “StartJunior” вже в якості учнів.

Якщо минулого року тематикою занять було офісне програмування, то в нинішньому сезоні акцент вирішено зробити на такі напрямки як “3D-моделюванні” та “Основи програмуванню”. Курс з основ програмування передбачає знайомство з “синтаксисом” та програмою “графічний Pasсal”, які спрямовані на загальний розвиток. Що стосується курсу 3D-графіки, то він буде базуватися на простій  і доступній програмі. Вона дозволяє дітям вже з 10 років пізнавати основи 3D-графіки. Завдяки наявності у школі спеціального принтера вони зможуть самі роздрукувати створену модель і побачити результат своєї праці.

Курс є авторською розробкою колективу школи й розрахований на 2 тижні (триватиме з 15 по 26 червня). Предмети викладатимуть педагоги Наталія Гриценко та Юрій Якимов. У фіналі його учасники складатимуть іспит та отримають відповідні сертифікати від Будинку творчості дітей та юнацтва.

До навчання запрошуються діти віком від 10 до 13 років. На даний момент групи укомплектовані, але в школі робототехніки не виключають, що спробують взяти додаткових дітей. Адже інтерес з боку батьків і маленьких покровчан є дуже великим.

Звісно, що в сьогоднішніх умовах при організації навчального процесу будуть свої правила та обмеження, спрямовані на максимальну безпеку.  Зокрема, кількість дітей на одному занятті не перевищуватиме 10, парти стоятимуть на відстані півтора метра одна від одної.

Тож вже зовсім скоро маленькі покровчани зможуть поринути у світ знань та нових технологій, який їм пропонує школа робототехніки БДТЮ.

Прес-служба міського голови

Оставить комментарий

avatar
250