Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК УКВІТЧАВСЯ ПИСАНКАМИ

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК УКВІТЧАВСЯ ПИСАНКАМИ
26 Кві 2019 16:27 | Новини Покрова

Чистий четвер покровчани, як і годиться, зустрічали разом, з добрими помислами, щирістю та побажаннями миру готуючи символ Великодня – писанку.

На святкові майстер-класи до улюбленого місця відпочинку містян запросив відділ культури виконкому. Таку ідею охоче підтримали творчі осередки, освітяни, створивши у парку справжнє Великоднє містечко.
На центральних алеях розгорнулися мистецькі локації, а у смарагдовій зелені газонів оселилися великодні зайчата. Усіх охочих запрошували розписати писанку – пропонуючи безліч варіантів та технік, від Петриківки, до мереживних писанок та витинанок.
Юні художники створювали Великодні картини на парковому пленері, а вихованці колективу «Сюрприз» запрошували до святкового ігрового кола. У парку панувала надзвичайна атмосфера, діти, їхні батьки і навіть бабусі із задоволенням долучалися до майстер-класів, разом із членами громадської організації «Крила життя» готували прикраси до писанкового дерева.
Цей символ уквітчали на центральній парковій галявині, вздовж якої презентували вернісаж рукотворних писанок від управління освіти. Усю свою невичерпну фантазію майстрині вклали у свої витвори, доводячи, що їхні руки, по-справжньому золоті. Ліцей використав декілька технік – вишивку хрестиком, стрічками, квілінг, айрисфолдінг, створив писанки з дерева, паперу і навіть зі страусиних яєць, НВО представило Великодню композицію, радуючи різнобарв’ям фарб, уквітчали писанку у Шолохівській школі, вив’язали у шостій – плетені, мальовані й різблені – писанки розквітали на кожному кроці.
Їх розглядали, на їхньому фоні фотографувалися, ними захоплювалися. Містяни не приховували емоцій, підкреслювали, що таке свято налаштовує на Великдень, дарує відчуття радості напередодні Світлого Христового Воскресіння.

Оставить комментарий

avatar
250