Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЇХНІЙ ПОЛИНОВИЙ БІЛЬ

ЇХНІЙ ПОЛИНОВИЙ БІЛЬ
25 Кві 2019 15:19 | Новини Покрова

Наближаються роковини найтрагічнішої техногенної катастрофи в історії людства. Покров віддає належне пам’яті й урокам Чорнобильської трагедії, вшановуючи її героїв.

Минають десятиліття, та приборканий атом не припиняє свою підступну помсту, порідивши ряди наших ліквідаторів більш як на третину. Трагедії торкнулися сотень родин, які продовжують оплакувати своїх чоловіків та батьків. Їм є про що поговорити, що згадати, і розуміють вони одне одного з півслова.
Днями у вдів ліквідаторів аварії на ЧАЕС була можливість поспілкуватися у міському музеї.
Для гостей підготували великодній майстер-клас з петриківського розпису. Разом з майстринею Анною Мельничук вони отримували новий творчий досвід. Спочатку, освоюючи основні елементи орнаменту, малювали квіти. Потім папір змінили на дерево та взялися за розпис великодніх писанок на магнітиках. У результаті, в кожної гості залишився на пам’ять оригінальний сувенір про душевну зустріч, яка завершилася спільним чаюванням.
а відвертими розмовами згадували події, які назавжди змінили їхнє буття. Не приховуючи сліз, розповідали, як боролися за життя чоловіків і в чому знаходили втіху. Їм не раз доводилося відстоювати декларовані державою права, але зазначали, що на місцевому рівні завжди відчувають підтримку. Міською програмою соціального захисту населення передбачено цілий ряд заходів, які посилюють та доповнюють державні пільги.
На завершення зустрічі, жінки подякували організаторам та майстрині за приємне спілкування.

Оставить комментарий

avatar
250