Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Навіки 15 річний. Юні спортсмени вшанували пам’ять Дані Дідіка

Навіки 15 річний. Юні спортсмени вшанували пам’ять Дані Дідіка
25 Лют 2020 09:56 | Новини Покрова

“Треба говорити, коли є що сказати”. Ці слова юного харків’янина Дані Дідіка стали девізом для багатьох українських патріотів. Історія 15-річного хлопця, який загинув у результаті теракту під час ходи єдності у лютому 2015 року, є символом боротьби для усієї України. Указом Президента України його було посмертно нагороджено орденом “За мужність” III-го ступеня. Особливий крок здійснив Покров, присвоївши дитячою-юнацькій спортивній школі ім’я юного героя.

22 лютого, у річницю загибелі хлопця, вихованці ДЮСШ завітали до міського краєзнавчого музею. Тут юним спортсменам Покрова розповіли історію звичайного підлітка, який любив життя, займався спортом, слухав сучасну музику, з самого дитинства мав чіткі патріотичні орієнтири та переконання.

Серед експонатів музею, особистих речей Дані, і книга відомого українського журналіста, автора програми “Служба розшуку дітей”, волонтера і письменника Руслана Горового. “Данька — я присвячую цю книжку про людське життя тобі. Наглядай за нами, щоб ми не похитнулися у головний момент” – такою глибокою є цитата з його збірки “1000 і 1 ніч війни”.

Учасники заходу мали змогу послухати музичні композиції, які любив хлопець, а також ті пісні, які різні музичні гурти з усієї України написали на його честь. Цього дня вихованці ДЮСШ поклали квіти до гранітної дошки з портретом героя, яка встановлена на фасаді школи.

Даня Дідік навічно залишився 15 річним романтиком, життя якого трагічно обірвалося на злеті. Пам’ять про нього продовжує жити у нових спортивних перемогах та здобутках школи, що носить ім’я Героя.

Оставить комментарий

avatar
250