Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

PLOGGING – старт надано

PLOGGING – старт надано
16 Кві 2019 11:16 | Новини Покрова

Перший екологічний забіг пройшов цієї суботи. Озброївшись рукавичками й пакетами, ентузіасти прибирали сміття у Зоні відпочинку, даючи старт важливому починанню.

Рівно об одинадцятій учасники плогінгу розпочали прибирання. Ідея започаткувати у місті популярний в усьому світі рух народилася у Молодіжної ради, громадської організації «Молодий Покров», відділі молоді та спорту виконкому, її одразу підтримав міський голова.

На заклик спільноти відгукнулися небайдужі містяни, які свій суботній ранок присвятили добрій справі. Першим об’єктом обрали Зону відпочинку, де з настанням тепла зростає й активність містян. За словами в.о. начальника відділу молоді та спорту Артема Столяра, тим самим прагнули привернути увагу людей до такого важливого питання, як екологічне дозвілля.

Перші п’ятнадцять хвилин плогінгу і перші пакети зі сміттям. П’ятикласниці з шостої школи Соня Абросімова та Лєра Лисенко не приховують здивування, стільки непотребу ховається у весняній зелені, сліди чийогось «гарного відпочинку» – пластиковий посуд, порожні пляшки, пакети й папір. Так з нашої безвідповідальності й недбалості, крок за кроком, зелена зона перетворюється на смітник. Сергій Абросімов, який разом з донькою приєднався до акції, зазначає, прибирають територію вже не перший рік, тож раді, що сьогодні до небайдужих долучилися й прихильники плогінгу. Член молодіжної ради, легкоатлет й радіолюбитель Микола Коробка, як і годиться, поєднав справу з бігом.Солідарна з ним і тренер зі стрибків у воду Влада Хмара. Поряд Ольга Акула, Микола Касьянов та Іван Калінін, кожен збирав сміття, не заради змагання – загальної ідеї. Плогінг став ще однією можливістю привернути увагу до проблеми й залучити містян до її вирішення.

Тільки за годину прибирання було зібрано вісім мішків сміття. В основному – побутового, яке кожен з відпочивальників міг цивілізовано викинути. Це те, що залежить від кожного і що в силах кожного – берегти чистоту свого міста. Учасники плогінгу вкотре наголосили на цьому, закликаючи покровчан долучатися до такого активного й корисного проведення часу. Старт плогінгу – покладено. Організатори планують продовжувати екологічну акцію, розширювати географію прибирання, залучаючи до своєї спільноти все більше покровчан, хто прагне змінити місто на краще.

Оставить комментарий

avatar
250