Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Покров має достатні запаси анатоксину і вакцини проти дифтерії

Покров має достатні запаси анатоксину і вакцини проти дифтерії
30 Жов 2019 16:24 | Новини Покрова

Призабутий в Україні діагноз знову нагадав про себе. Перші випадки дифтерії зафіксували на Закарпатті, Тернопільщині та в Києві.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії й запобігти розвитку небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років). На сьогодні це актуально, бо рівень охоплення щепленнями від інфекції в Україні бажає бути кращим.

За інформацією Центру первинної медико-санітарної допомоги, у Покрові у достатньому обсязі є дифтерійно-правцевий анатоксин (АДП і АДП-м) а також вакцина АКДП.

Медики закликають батьків, чиї діти ще не отримали планове щеплення, обов’язково провести їх вакцинацію. Зробити щеплення дітям можна в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини №5 ( дитяча поліклініка) та №6 (с.Шолохове).

Щеплення для дорослих проводиться у амбулаторії №4 ( доросла поліклініка) і також амбулаторії № 6 селища Шолохове.

Важливо знати, що, інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Інкубаційний період хвороби — 3–10 днів.

Головною загрозою є токсин, який виробляє збудник дифтерії. Він блокує синтез білка в клітинах, в результат чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям.

Тож не наражайте на небезпеку себе та своє оточення — не ігноруйте вакцинацію дітей та вчасно ревакцинуйтеся самі.

Оставить комментарий

avatar
250