Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

“Козацькі забави” в День народження Покрова

“Козацькі забави”  в День народження Покрова
18 Жов 2019 10:48 | Новини Покрова

Одним з яскравих епізодів свята, наповнених національним колоритом і традиціями, стали “Козацькі забави”.

Театралізоване дійство підготовлене ГО “Незламний козацький дух” , спільнотою “Чортомлицька січ” за підтримки міського голови Олександра Шаповала, залишило яскраві враження.

Городян гостинно запрошував справжній козацький табір з кіньми, старовинною зброєю та автентичними костюмами козацької епохи.

Реконструкція викликала неабияке захоплення у глядачів. Звуки пострілів, брязкіт зброї, віртуозна їзда на конях нікого не залишили байдужими. Козацькі лицарі продемонстрували свою бойову майстерність, проводячи показові виступи та поєдинки.

Міцність духу і тіла справжніх “характерників” демонстрували як діти, так і дорослі, у тому числі жінки. Воїни віртуозно перестрибували на конях через перепони і розрубували предмети шаблею. Кожен такий виступ покровчани зустрічали бурхливими оплесками.

Взяти участь у конкурсах запрошували й глядачів, яких очікували змагання в перетягуванні линви та дружня козацька боротьба “лава на лаву”. Урочистим моментом заходу стало посвячення у “джури” маленьких покровчан, які давали клятву бути гідними громадянами і захисниками рідного міста й України.

Малеча та дорослі були у захваті від катання на конях, можливості потримати в руках козацьку зброю, відчути колорит козацької епохи, справжнього козацького кулешу, яким гостинно пригощали усіх охочих.

“Козацькі забави” стали частиною того загального свята, яке охопило цього дня Покров. Люди не приховували свого задоволення і вдячності за це яскраве видовище.

Оставить комментарий

avatar
250