Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Покров відкриває для себе кіберспорт

Покров відкриває для себе кіберспорт
22 Бер 2019 10:30 | Новини Покрова

Підтримувати цікаві ідеї та починання — це вже стало головною рисою сучасного Покрова. Так, група учнів 10-го класу навчально-виховного об’єднання виступила з ініціативою провести на базі НВО перший турнір з кіберспорту. Авторами ідеї виступили Даніїл Дємідов, Дмитро Козаченко, Станіслав Суков, Олександр Абросімов та Вячеслав Ползунов.

Пропозиція школярів зацікавила відділ молоді та спорту виконкому, її підтримала директор закладу. Як результат, відбувся перший тестовий турнір з кіберспорту у дисципліні Counter Strike:Global Offensive. У ньому взяли участь 4 команди (10-й , 9-А, 9-Б та 8-й класи), а це 20 гравців, які продемонстрували тактику і навички командної гри. Переможцем шкільного турніру стала команда 10-го класу.

Перші змагання були свого роду тестом, організатори хотіли побачити як молодь відреагує та чи зацікавить її ця тема. Результат був більш, ніж позитивний, незабаром пройдуть вже міські змагання з кіберспорту, в яких за перемогу боротимуться команди з різних навчальних закладів міста. В більш глобальних планах хлопців створити команду, яка зможе представляти Покров на серйозних турнірах українського і міжнародного рівня.

До речі, хибною є думка, що кіберспортсмени активні лише за моніторами комп’ютерів. Як відзначає директор закладу Лариса Мякотіна, ініціатори турніру є постійними учасниками спортивного життя школи, у тому числі проводять тренування з баскетболу. Так що для активних та цілеспрямованих людей кіберспорт це просто ще одна можливість для всебічного розвитку.

Оставить комментарий

avatar
250