Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Двом вихованцям авіамодельного гуртка БДТЮ вручені посвідчення Кандидатів у майстри спорту

Двом вихованцям авіамодельного гуртка БДТЮ вручені посвідчення Кандидатів у майстри спорту
22 Бер 2019 10:28 | Новини Покрова

Почесною відзнакою були нагороджені Денис Дощенко та Олексій Яценко. Обидва вже кілька років займаються цим технічно складним, але надзвичайно захопливим видом спорту. Як відзначає керівник гуртка Олександр Коротаєв, авіамоделізм займає особливе місце у житті хлопців.

Високе звання присвоєно Денису та Олексію за результатами Чемпіонату України з авіамоделізму, який проходив восени минулого року в місті Глухів. Тоді вони виступали в дисципліні “повітряний бій серед радіокерованих моделей”. Варто відзначити, що цей вид є надзвичайно складним і вимагає не лише гарних теоретичних знань, але й відточених навичок керування авіамоделлю в екстремальних умовах. Денис та Олексій виступали в тандемі “пілот-механік” у складі команди Дніпропетровської області та здобули упевнені перемоги над своїми суперниками.

Подібні змагання почали проводитися на рівні чемпіонату України шість років тому. Важливий момент — представники нашого міста ВПЕРШЕ стали чемпіонами турніру подібного формату в особистому заліку! До цього хлопці неодноразово посідали призові місця на чемпіонаті області.

Наказ про присвоєння покровчанам звання КМС був підписаний ще наприкінці 2018-го року, але через необхідність дотримання усіх процедур відповідні посвідчення вручені їм саме зараз.

До цього виду спорту приходять люди, які по-справжньому закохані в небо. І часто заняття в авіамодельних гуртках є першим кроком до великої авіації. Як зазначає Олександр Коротаєв, в планах його підопічного Олексія Яценко вступ до Криворізького авіаційного коледжу. Хочеться щиро привітати Дениса і Олексія з цим досягненням та побажати їм успішно йти вперед до своїх мрій!

Оставить комментарий

avatar
250