Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фінальні змагання Всеукраїнської Спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу”

Фінальні змагання Всеукраїнської Спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу”
26 Вер 2019 16:01 | Новини Покрова

З 18 по 20 вересня 2019 року в місті Ужгород на базі спортивного комплексу „Юність” відбулася сьома Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу”.
Захід, започаткований ще у 2013 році, проходив за ініціативи Фонду соціального страхування України, за організаційної та інформаційної підтримки його виконавчої дирекції.
Спартакіада «Сила духу» – це спортивні змагання, що відбуваються з метою залучення потерпілих на виробництві та інвалідів праці до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації, підтримки цілеспрямованості в подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації та інтеграції у суспільство, залучення потерпілих до участі у громадському житті, а також з метою залучення органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості до проблем потерпілих на виробництві.
У фінальних змаганнях взяли участь 272 спортсмени-аматори, які отримали травми внаслідок нещасних випадків під час виконання службових обов’язків.
У відбірковому етапі, що тривав декілька місяців, за право представляти свої регіони у фіналі змагався 2 071 потерпілий на виробництві, відбіркові турніри пройшли в усіх областях України, а також у місті Києві.
З роками Спартакіада стала більш масовою та популярною, а спортивна конкуренція за місця в командах більш гострою. Щороку до участі долучаються понад 2000 осіб і їх кількість постійно зростає.
До підготовки спартакіади долучилися тисячі людей, серед яких, окрім спортсменів – співробітники Фонду, спонсори, представники соціальних партнерів, представники ЗМІ тощо.
Потерпілі на виробництві змагалися з 6 видів спорту: армспорту, гирьового спорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу та шахів.
Команду Дніпропетровської області представляли 11 спортсменів з міст Новомосковськ, Жовті Води, Марганець, Павлоград, Першотравенськ, Кам’янське, а також смт.Петропавлівка, серед яких 3 учасниці – представниці прекрасної половини людства.
Управління виконавчої дирекції Фонду у Дніпропетровській області на чолі з начальником Борисом Мазуром всіляко сприяло вирішенню технічних і матеріальних питань, підтримувало учасників та надихало команду на досягнення найвищого результату.

Перші місця спортсмени Дніпропетровщини здобули у змаганнях з:
– армспорту – представники з м.Новомосковська Микола Тараненко у ваговій категорії до 80 кг. та представник м.Марганець Вадим Фомін у ваговій категорії понад 90 кг
– гирьового спорту – представники з м.Павлограда Юрій Деніченко у ваговій категорії до 80 кг. та Григорій Лобачов у ваговій категорії понад 90 кг.;
– бомбаскету (сидячи та стоячи) перемогу одержав спортсмен з міста Марганець Максим Качко.
– дартсу з положення сидячі учасниця з м.Першотравенськ Валентина Скворцова
Срібні медаль виборов Березка Олександр у змаганнях з шахів та Скворцова Валентина – з дартсу з положення стоячі.
Команда Дніпропетровської області, зокрема кожен її учасник, продемонструвала неабияку майстерність та жагу до перемоги й посіла (четвертий рік поспіль) І загальнокомандне місце серед 25 команд-учасниць.
Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу” – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими звершеннями та перемогами, гідний кожен.

Оставить комментарий

avatar
250