Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В освітян відбулася колегія

В освітян відбулася колегія
26 Вер 2019 10:21 | Новини Покрова

Початок нового навчального року це не лише старт, котрий задає тон річній шкільній роботі, а й підведення певних підсумків та визначення пріоритетних напрямків. Саме про це йшла мова на колегії, що відбулася днями в управлінні освіти.

У зібранні, що пройшло під головуванням начальника управління освіти Ганни Цупрової, взяли участь керівники усіх освітянських підрозділів. Питання, що виносились до обговорення торкалися єдиної теми – створення належних умов для навчання і розвитку дітей, їх самореалізації. Основні положення цього лягли в основу стратегії розвитку освіти, про що говорили присутні. Головним завданням є побудова ефективної системи для розвитку та соціалізації малечі. У Покрові функціонує розгалужена освітня мережа дошкільної, шкільної та позашкільної освіти. Пріоритетним напрямком є інклюзивне навчання, про що на колегії йшла окрема мова. Сьогодні у закладах міста навчається 297 дітей з особливими освітніми потребами. Успішно функціонує інклюзивно-ресурсний центр, створені команди психолого-педагогічного супроводу дітей, до складу яких входять педагоги, практичні психологи та спеціалісти корекційної освіти, а також батьки, розроблені  індивідуальні програми для кожного учня. Присутні зазначали – рівний доступ до якісної освіти та навчання в умовах загальноосвітнього закладу – основний напрямок, котрим рухаються освітяни.

Детальному аналізу на колегії були піддані результати проходження ЗНО/ДПА – 2019, літньої оздоровчої кампанії. Так, оздоровленням та відпочинком було охоплено 1783 дитини та 1118 дітей пільгових категорій – це 100%. Для них було організоване вітамінізоване харчування, змістовне дозвілля. Одним з основних питань, розглянутих на колегії, був стан охорони праці, безпеки життєдіяльності освітнього процесу, підготовка закладів до нового навчального року.

Оставить комментарий

avatar
250