Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Неонілі Киріянівні Горбенко, Почесному громадянину Покрова, вчителю математики другої школи – 98 років!

Неонілі Киріянівні Горбенко, Почесному громадянину Покрова, вчителю математики другої школи – 98 років!
10 Вер 2019 08:20 | Новини Покрова

З такою поважною датою людину, що все своє життя присвятила школі й дітям, поздоровив міський голова Олександр Шаповал.

З найщирішими побажаннями завітав до вчителя, яка стояла у витоків освітянської справи Покрова, випустила не одне покоління у самостійне життя. Її предмет ніколи не був складним для учнів другої школи, бо викладала його Неоніла Киріянівна, педагог за покликом душі. Вона навчала математиці у школі, допомагала своїм учням, вже студентам вишів, колишні вихованці приводили до неї вже своїх дітей та онуків. Спливали роки й десятиліття, а поряд з дітьми була вона – вчитель математики Неоніла Горбенко.

Близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад сорока у СЗШ№2. Відмінник освіти, Неоніла Киріянівна у буремному 1941 році закінчила Нікопольську педагогічну школу. Зайти у світлий клас до вихованців, як мріяла, завадила війна. Тільки з кінцем окупації, у 44-му, молода вчителька змогла обійняти учнів початкової школи села Крутеньке. Потім були осередки знань у Новософіївці, Покровському і – Покрові, яке стало її долею.

З другою школою, її учнями, педагогічним колективом, пов’язане усе її життя. Неоніла Горбенко пішла на заслужений відпочинок у 89 років, але не полишила справу. Діти все також прибігають до її затишного дому, аби вчитель допомогла розв’язати задачу, пояснила премудрощі математики. Зустрічає всіх усмішкою, з добротою та щирістю.

-Ваше життя – приклад для всіх нас, – підкреслював Олександр Шаповал, вітаючи Неонілу Киріянівну – приклад відданості професії і дітям. Сотні учнів із вдячністю згадують Ваше ім’я – вчителя і наставника. Я бажаю Вам найголовнішого – здоров’я, залишатися взірцем життєлюбності!

Оставить комментарий

avatar
250