Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Центр первинної медико-санітарної допомоги Покрова перший в рейтингу Helsi

Центр первинної медико-санітарної допомоги Покрова перший в рейтингу Helsi
9 Вер 2019 11:53 | Новини Покрова

Центр первинної медико-санітарної допомоги Покрова – один з понад 1700 медичних закладів України, що користується Helsi — електронною системою, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям надавати якісні медичні послуги.

У минулому році Покров одним з перших в області приєднався до єдиного медичного простору. Для цього за рахунок міського бюджету було придбано усе необхідне для облаштування робочих місць медиків, придбано необхідну комп’ютерну та оргтехніку, ЛЕД-екрани, обладнано реєстратури. Лікарі отримали електронні цифрові підписи та пройшли навчання з ведення електронного документообігу та користування електронними інструментами.

Від початку впровадження Helsi, через електронну систему ЦПМСД заключили майже 33 тисячі декларацій з населенням. Система надала можливість лікарям фіксувати результати прийому пацієнта — описувати скарги, вказати діагноз, призначити рекомендації та виписати електронний рецепт. Пацієнти ж отримали можливість записатися на прийом онлайн.

– Це було головним завданням, – зазначає міський голова Олександр Шаповал, – створити умови, зручні як для пацієнта, так і для лікаря.

Як виявилося успішний старт і відповідальне ставлення медиків дали гарні результати. Нещодавно команда Helsi провела дослідження, аби з’ясувати, лікарі яких медичних закладів є найактивнішими її користувачами.

Виявилося, що серед усіх закладів, медики нашого Центру первинної медико-санітарної допомоги стали найкращими. Рейтинг очолив Покров. І це не випадковість, місто не вперше займає високі рейтингові позиції щодо прозорості та впровадження електронного врядування.

Оставить комментарий

avatar
250