Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Спортивний зал міської спілки ветеранів АТО має новий інвентар

Спортивний зал міської спілки ветеранів АТО має новий інвентар
15 Сер 2019 08:34 | Новини Покрова

Заняття фізкультурою і спортом є важливою складовою фізичної і психологічної реабілітації ветеранів бойових дій. Сьогодні у Покрові нараховується кілька сотень учасників антитерористичної операції на Сході України, яким допомагають влитися у соціальне повноцінне життя громади.

Створенню сприятливих адаптаційних умов до цивільного життя сприяє соціальний тренажерний зал для учасників АТО, який у минулому році створено у місті. Покровчани тоді підтримали проект бюджету участі “Вчора воїн — сьогодні спортсмен”, і для залу було придбано сучасне тренажерне обладнання. Він став своєрідним оздоровчо-реабілітаційним осередком не лише для земляків, які боронили нашу незалежність, а й для їхніх родин.

Комфортний, чистий, з комплектом тренажерів — він нічим не поступається сучасним спортивним клубам, при цьому є абсолютно безкоштовним для захисників.

А нещодавно, за підтримки міського голови Олександра Шаповала, зал знову поповнився спортивним інвентарем. Серед його новинок багатофункціональна лавка для жиму зі стійками типу “hop-sport”, яка дозволяє виконувати широку номенклатуру вправ. Також було придбано “степ-платформу”, м’ячі та килимки для занять фітнесом, спеціальні тренувальні лямки, турнік і новий тенісний стіл. Для того, аби зробити заняття більш комфортним у спекотний період установлено кондиціонер.

Члени міської організації ветеранів АТО, як зізнаються самі, із задоволенням приходять сюди у зручний для них час, аби підтримати фізичну форму та отримати емоційну розрядку. Його регулярно відвідують їхні дружини та діти, адже тут можна відпрацьовувати не лише силові вправи, а й займатися фітнесом та оздоровчою гімнастикою. Користуються тренажерами і учасники проекту “Спортивні бабусі”.

Тож зал дійсно наповнений активним життям, в ньому завжди хтось є, і це – найголовніше. Багато хлопців, які раніше не займалися спортом, після появи залу приходять сюди регулярно. Це позитивно впливає на їхнє здоров’я та фізичну форму. Дехто просто приходить пограти в теніс та поспілкуватися з товаришами або дітьми.

Як зазначають у міській організації ветеранів АТО, в планах продовжувати розвивати спортивний осередок. Так, у майбутньому мають намір обладнати кімнату для відпочинку.

Нині тут раді кожному побратиму, адже спортивна діяльність є важливим ресурсом, аби загартовану внутрішню силу перетворити на особистий успіх та нові перспективи.

Оставить комментарий

avatar
250