Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За літні місяці до міського музею Покрова завітало понад півтори тисячі відвідувачів

За літні місяці до міського музею Покрова завітало понад півтори тисячі відвідувачів
17 Лип 2019 08:47 | Новини Покрова

Літо – час відпусток, активного відпочинку, подорожей та нових відкриттів. Яскравою зупинкою на мапі подорожуючих рідним краєм стає міський народний історико-краєзнавчий музей ім..М.Занудька.

Гостинний, сповнений історією, музей довершує образ Покрова, розповідаючи про минуле й сьогодення міста козацької слави, золотої Пекторалі, фізиків та ліриків степового краю. Тільки за літні місяці із закладом ознайомилося понад півтори тисячі відвідувачів.

– Нам дуже приємно, що про наш заклад знають, його прагнуть відвідати не лише земляки, хто приїздить до рідного міста, а й мешканці з різних куточків України, серед яких краєзнавці та науковці – далекого зарубіжжя. Та системна робота, що триває у музеї за підтримки міського голови Олександра Шаповала, його команди, дає свої плоди. Заклад поповнюється новими експонатами, він цікавий людям – ніколи не буває порожнім, – говорить директор музею Тетяна Подольчак.

Сьогодні за записами у гостьовій книзі можна вивчати широку географію, тут гості з Польщі, Сербії, Югославії, Чехії, Норвегії і всієї України.

Вони з цікавістю слухають розповідь екскурсоводів, яку підсилюють мультимедійними засобами.

-У наших відвідувачів складається єдина історична картинка. Частіше вони приходять до закладу з реконструйованого центрального парку Мозолевського. Тут ми розповідаємо про археолога, поета, Почесного громадянина міста Бориса Мозолевського, про історію віднайдення символу України – Пекторалі, про загадкову Скіфію, відголоски якої чутні до сьогодні, – говорять музейники.

Цікавий заклад і науковцям, до нього спеціально приїздять співробітники Дніпропетровського історичного музею Яворницького, краєзнавці. У закладі зібрані дивовижні експонати різних епох, він поповнюється новими артефактами. Тут з’явилися предмети старовинного побуту, сорочки з автентичним орнаментом, притаманним нашій місцевості.

За словами співробітників музею, ці безцінні речі приносять покровчани, що особливо радує, адже це свідчить про повагу людей до минулого, бажання внести свій внесок у поповнення міської скарбниці. Останні експонати подарували Тимофій Єфименко, Наталія Даниленко, Анна Любимова, Ніна Попова, Ніна Оліненко, Світлана Колєснікова, Михайло Велебніцький.

Раритети зайняли своє місце в експозиціях, про них розповідають відвідувачам, серед яких наймолодші мешканці міста і та малеча, що приїздить до Покрова, яку приводять бабусі та дідусі. Для них музейники проводять заходи й квести, щоб у цікавій формі показати усю велич свого краю, його багату історію, сповнену трагічно-величних сторінок.

Оставить комментарий

avatar
250