Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Реанімація на колесах»: Дніпропетровщина отримала сучасний медичний автобус 

«Реанімація на колесах»: Дніпропетровщина отримала сучасний медичний автобус 
30 Бер 2024 00:25 | Обласні новини

Дніпропетровщина отримала від чеських партнерів медичний автобус. У ньому одночасно можна транспортувати 13 пацієнтів. Для цього є все необхідне обладнання. Мобільна «лікарня» стане в нагоді під час евакуації поранених, зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

«Ця «реанімація на колесах» – унікальна для України. Ззовні – звичайний автобус. Та коли заходиш всередину, опиняєшся у новітньому відділенні інтенсивної терапії. Довкола – ліжка, біля кожного – сучасне обладнання. Тут все необхідне, аби допомогти одночасно 13 “важким” пацієнтам», – сказав Сергій Лисак. 

Медичне авто зробили спеціально для Дніпропетровщини. Меморандум про це обласний центр екстренки і чеські партнери підписали майже рік тому.

«Автобус під замовлення виготовив провідний виробник чеського медичного обладнання. Він орієнтований на потреби нашого центру. Мріємо про той час, коли він вже не знадобиться для евакуації поранених. Зараз же авто готове до першого виїзду», – сказав директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

Оставить комментарий

avatar
250