Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині понад 10 тис переселенців мешкають в місцях тимчасового проживання

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Дніпропетровщині понад 10 тис переселенців мешкають в місцях тимчасового проживання
23 Січ 2024 19:39 | Обласні новини

У Дніпропетровській області понад 150 місць тимчасового проживання переселенців. Там мешкають більш ніж 10 тис людей, які поїхали з «гарячих точок». Як збільшити кількість такого житла та покращити умови, говорили в ОВА. Там відбулося спільне виїзне засідання робочої групи Тимчасової спеціальної комісії ВРУ та обласної Ради ВПО. 

«Питання житла для ВПО відпрацьовуємо разом з громадами. Окремо – з кожною. Визначили ще 67 об’єктів, які можна використовувати для розміщення людей. Для того, аби привести їх до ладу, залучаємо міжнародних партнерів. Наше завдання – забезпечити комфорт для переселенців та допомогти інтегруватися на новому місці», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

Вона додала, що переважна більшість людей, які переїхали з «гарячих точок», орендують житло самостійно. Лише невеликий відсоток проживає в наданих помешканнях. Це гуртожитки, модульні містечка та об’єкти від бізнесу.

«Я сам переселенець з Луганська. Запевняю, питання підтримки ВПО точно не закінчаться й після нашої перемоги. І триватимуть ще багато років. Головна проблема – це житло. Вона стосується всієї країни. Адже ці люди такі ж, як місцеві. Ми зобов’язані зробити все для того, щоб вони відчували себе вдома», – наголосив член Тимчасової спеціальної комісії ВРУ, яка опікується правами переселенців, народний депутат Максим Ткаченко. 

Під час засідання учасники обговорили труднощі у забезпеченні ВПО житлом. Й механізми вирішення цих питань.

З початку повномасштабної війни Дніпропетровщина прийняла майже 400 тис переселенців.

Оставить комментарий

avatar
250