Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпровська медійниця презентувала патріотичну дитячу книжку про вірних друзів

Джерело: https://nsju.org/

Дніпровська медійниця презентувала патріотичну дитячу книжку про вірних друзів
14 Лип 2023 11:43 | Обласні новини

Під час зустрічі у Дніпровському Центрі журналістської солідарності НСЖУ артдиректорка газет «Кур’єр» та «Огни Азербайджана», член НСЖУ Ірина Цурканова презентувала свою нову дитячу книжку «Пригоди вірних друзів», яку вона створила, спостерігаючи за спілкуванням дітвори у воєнний час. У книжці – пізнавальні розповіді про справжню дружбу і підтримку, турботу і відповідальність, про допомогу ЗСУ і волонтерство. А ще є загадки, ребуси. Ілюстрації до оповідок робили і професійна художниця, і сама авторка та її шестирічний синок.

– Гуляючи із сином на дитячому майданчику, я спостерігаю за спілкуванням малечі, чиє щасливе дитинство вкрала війна. Їхні розмови – про повітряні тривоги і укриття, про звуки вибухів… Вони в одну мить стали дорослішими та серйознішими. Я вирішила написати про нові пригоди котика Баксика і собачки Дуньки – це вже знайомі діткам персонажі моєї попередньої книжки «Вірні друзі», що вийшла друком у 2021 році. Але тепер дивовижні і цікаві історії відбуваються в умовах війни. І треба бути дуже обережними, кмітливими і сміливими, – розповіла Ірина Цурканова.

Нагадаємо, Центри журналістської солідарності – це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, юридичну, психологічну й інші види допомоги.

Контакти Центру журналістської солідарності у Дніпрі – 050 919 84 79 ( координатор Наталя Назарова), адреса: вул. Старокозацька, 8;

Оставить комментарий

avatar
250