Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У громаді Криворізького району підготувалися до опалювального сезону

У громаді Криворізького району підготувалися до опалювального сезону
25 Жов 2022 15:40 | Обласні новини

У Лозуватській громаді Криворізького району підготувалися до опалювального сезону. Для усіх, хто хоче підтягнути українську, створили спеціальні мовні клуби. Майже 400 переселенців уклали договори з місцевими сімейними лікарями. Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«З початку війни громада прийняла понад 1,6 тис переселенців. Нині в нас проживає майже 900 людей із зони бойових дій. Приблизно половина з них уклали договори із місцевими сімейними лікарями», – зазначив голова Лозуватської селищної територіальної громади Віталій Яценко.

Він додав, що переважна більшість розселена по приватним домівкам. Люди забезпечені найнеобхіднішим. За час війни переселенці отримали понад 100 тонн гуманітарної допомоги. Зокрема, харчових наборів, засобів гігієни, одягу, взуття, подушок, постільної білизни. Людей підтримують благодійні фонди, волонтери, місцеві аграрії і підприємці.

Міжнародні неурядові організації надають психологічну допомогу і місцевим жителям, і переселенцям. Мобільні клініки працюють в усіх старостинських округах громади.

Оставить комментарий

avatar
250