Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У громаді на Дніпропетровщині запасаються на зиму та годують переселенців

У громаді на Дніпропетровщині запасаються на зиму та годують переселенців
25 Жов 2022 12:40 | Обласні новини

У Лихівській громаді Кам’янського району допомагають із продуктами військовим та переселенцям. Місцеві фермери діляться врожаями картоплі та кавунів. Мешканці заповнюють засіки зимовими заготівлями. У погребах – картопля, консервація, квашена капуста.

«З початку повномасштабної агресії прийняли понад 170 людей із Донецької та Луганської областей. Підтримуємо їх усією громадою. Наші сільгоспвиробники допомогли створити запаси борошна, круп, меду, овочів. Місцеві запропонували зробити заготівлі на зиму», – зазначила голова Лихівської громади Лариса Савченко.

У засіках громади – уже з чотири сотні закруток. У них – огірки, томати, компоти зі сливи та терену, кабачкова ікра, квасоля.

«Закриваємо консервацію разом із жінками, що переїхали до нас із інших областей. У них власні цікаві рецепти, – сказала жителька Лихівської громади Вікторія Волошина. – Наші мешканці обіцяли гарбузів підвезти. Тож матимемо різнобарв’я. Буде чим порадувати наших захисників. Поділимося і з родинами переселенців, малозабезпеченими та багатодітними».

Оставить комментарий

avatar
250