Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Щороку на Дніпропетровщині рятують тисячі людей з хворим серцем

Щороку на Дніпропетровщині рятують тисячі людей з хворим серцем
18 Жов 2022 14:40 | Обласні новини

Гіпертонія та ішемічна хвороба серця. Інфаркти у дорослих та вроджені патології у дітей. За рік тільки через один спеціалізований медзаклад Дніпропетровщини проходять десятки тисяч пацієнтів. Щодня, аби серця українців билися, тут працюють кардіологи, хірурги, анестезіологи, діагности та інші. У Всесвітній день серця вони розказали, як рятують життя.

Поліклініка, стаціонарне відділення та клініко-діагностична лабораторія. Тільки за дев’ять останніх місяців тут проконсультували 68 тисяч людей. Це річна норма довоєнного часу. У закладі – повний цикл допомоги людям із хворим серцем. Кожне з відділень спеціалізується виключно на серцевих хворобах.

«Є, наприклад, операції, під час яких треба вирізати частинки серця. Фахівець МРТ підказує хірургу, в якій частині і скільки міліметрів треба прибрати. Якщо він не буде спеціалізуватися саме на кардіопатології, то не зможе дати чітких рекомендацій оперуючому», – пояснює кардіохірург Сергій.

Операції тут виконують надскладні. Аби запустити правильну роботу серця Ольги Охмадуліної, з її ноги взяли вену. Нею замінили ті ділянки серцевих судин жінки, які не пропускали кров. Минуло вісім днів після операції на відкритому серці, і пацієнтка вже на ногах. Радіє, бо її нестерпні болі зникли.

Оставить комментарий

avatar
250