Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У патронатних родинах Дніпропетровської області виховуються 27 дітей

У патронатних родинах Дніпропетровської області виховуються 27 дітей
18 Жов 2022 11:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині 18 патронатних родин. У них виховуються 27 хлопчиків та дівчаток. Переважна більшість – діти, які залишилися без батьківського піклування. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Патронатні родини на Дніпропетровщині почали з’являтися у 2016 році. Дітей влаштовують у тимчасові сім’ї. Хлопчики та дівчатка отримують необхідне піклування. На час, поки батьки вирішують життєві проблеми, виправляють свою поведінку, знаходяться на лікуванні або перебувають в окупації», – розповіла головний спеціаліст відділу Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Анна Козловська.

В одній з патронатних родин Кам’янського району нині мешкає троє юних вихованців. Найменшій Алінці всього 10 місяців. Немовля – з Дніпропетровщини.

Двом старшим хлопцям по 15 років. Вони – з окупованої території Донеччини.

Світлана Глушко каже, захотілось ще комусь дарувати свою турботу. Чоловік помер, власні діти виросли. Працювала за кордоном, як почався карантин – повернулася. Вирішила стати патронатною вихователькою. Пройшла навчання. Першими прихистила двох місцевих сестричок.

Оставить комментарий

avatar
250